Norge

Den ene alvorlig skadet, tilstanden til den andre uavklart

 • Øystein Kløvstad Langberg
  Europa-korrespondent

Redningspersonnell rykket lørdag kveld ut etter melding om en badeulykke i 3. Bjørndalsdam i Fredrikstad. To gutter ble brakt opp etter å ha ligget minst 15 minutter under vann. Johnny Larsen

Redningspersonnell rykket lørdag kveld ut etter melding om en badeulykke i 3. Bjørndalsdam i Fredrikstad. To gutter ble brakt opp etter å ha ligget minst 15 minutter under vann. Johnny Larsen

SISTE (Søndag 16. juni kloken 18.42): 15-åringen som ble hentet opp av vannet etter en badeulykke ved tredje Bjørndalsdam i  Fredrikstad lørdag kveld er død. 16-åringens tilstand er alvorlig.

To ambulansehelikoptre lettet henholdsvis 21.50 og 22.10 for å frakte de to guttene til Ullevål sykehus og Rikshospitalet.

Innsatsleder på stedet, Anders Strømsæther, sier at seks-syv ungdommer som var øyenvitner til ulykken, er kjørt til Fredrikstad legevakt sammen med pårørende til de to guttene for å få hjelp av kommunens kriseteam.

Innsatsleder Anders Strømsæther Hans O. Torgersen

Både ungdommer og politifolk som kom til ulykkesstedet ved tredje Bjørndalsdam hoppet uti og prøvde å lokalisere ungdommene i vannet uten å klare det.Det skal ha vært dårlig sikt i vannet. Vitner forteller at guttene hoppet ut fra en fjellknaus som er et populært sted å hoppe og stupe fra da de forsvant under vann.

Kom til stedet etter 15 minutter

Politiet kom til stedet 15 minutter etter at den første meldingen kom klokken 20.30. Det var dykkere fra Fredrikstad brannvesen som fikk dem opp av vannet.

— Vi vet ikke hvor lenge de har vært under vann, sier operasjonsleder Arne Haraldstad ved Østfold politidistrikt.

Ulykke også i 2009

Tredje Bjørndalsdam ligger nær Fredrikstad sentrum og er et populært samlingssted for ungdom.

Det er det samme badevannet der en 14-åring druknet i sommeren 2009. Han døde etter å ha hoppet fra en fire-fem meter høy klippe.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Niåring kritisk skadet i drukningsulykke

 2. NORGE

  Tenåring omkom da han badet i Bondivannet i Asker

 3. NORGE

  Mer uro på Vestli i Oslo tirsdag kveld

 4. NORGE

  Offentliggjør rapport etter dødsulykke på Filipstad. Foreslår 11 tiltak.

 5. NORGE

  Redningsskøyta gikk rundt to ganger og begynte å brenne

 6. VERDEN

  Grottedramaet endelig over: Slik ble de 13 reddet ut av grotten