To tenåringer drept i Trondheim sentrum

En mistenkt ble skutt i foten under pågripelse på Trondheim sentralstasjon. To personer døde av voldshendelse. Fire menn med utenlandsk opprinnelse var involvert, ifølge politiet.

Nødetatene på plass ved sentralstasjonen i Trondheim der en mistenkt gjerningsmann ble skutt i beinet under pågripelsen.

To personer døde av skadene de ble påført under en alvorlig voldsepisode på en privat adresse i Trondheim sentrum i kveld.

Tirsdag bekreftet politiet at det var to afghanere på 17 og 19 år som ble drept.

En mann er siktet for forsettlig drap på de to og vil bli fremstilt for fengsling når det lar seg gjøre.

En mann ble kort tid etter pågrepet på Sentralstasjonen i Trondheim i forbindelse med hendelsen. Mannen ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen og er sendt til St. Olavs hospital for behandling. Han er nå siktet for forsettelig drap. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, opplyser politiet.

NTB melder at han vil bli fremstilt for fengsling når det lar seg gjøre.

Ytterligere en person ble skadet i hendelsen, denne personen er ved bevissthet.

Alle de involverte er i slutten av tenårene. Dette skriver Adresseavisen. Kommunaldirektør for oppvekst og utdanning, Camilla Trud Nereid opplyste mandag kveld at en av de drepte kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker.

Leiligheten der volden skjedde, leies av Trondheim kommune og brukes til å huse unge enslige asylsøkere. Kommunens kriseteam tar nå kontakt med andre ungdommer som er asylsøkere for å gi dem støtte, skriver Adressa.

NTB melder at Mannen som er siktet for forsettlig drap på to unge menn i Trondheim mandag kveld, vil bli fremstilt for fengsling når det lar seg gjøre.

To personer døde av skadene de ble påført under en alvorlig voldsepisode i en leilighet i Trondheim sentrum i kveld.

Gjerningsmann pågrepet

Det var ved 18.30 tiden at politiet først meldte om en voldshendelse i Prinsens gate i Trondheim.

– Det er utført grov vold mot flere personer. Totalomfanget er foreløpig uklart. Helse er også på stedet og bistår de skadede, melder politiet.

Klokken 17.54 fikk politiet melding fra en person som hadde blitt kontaktet av en skadet person i en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum. Den skadede hadde sagt at det hadde vært en voldshendelse inne i en leilighet.

– Politiet kom raskt til stedet og fant to alvorlig skadede personer i leiligheten. Den ble erklært død veldig raskt, den andre ble kjørt til sykehuset, opplyste politiet.

Umiddelbar etterpå fikk politiet melding om at vedkommende døde. På bakgrunn av opplysninger fra vitnet som ringte politiet, ble det som kan være gjerningsmannen, pågrepet.

– En mann, formentlig gjerningsmann fra Prinsens gate, er pågrepet av politiet. Ble skutt i beinet i forbindelse med pågripelsen.

Politiet i Trondheim rykket ut til melding om voldshendelse i en leilighet i Prinsens gate i sentrum av byen. To personer døde som følge av volden.

Kjenner ikke til motiv

Foreløpig vet ikke politiet hva som er bakgrunn for volden. Det er gjort observasjoner om mistenkelig aktivitet.

– Det er snakk om flere menn som er hardt skadet. Det er ikke benyttet skytevåpen, men et redskap i voldsutøvelsen, sier leder for operasjonssentralen, Ebbe Kimo.

Spesialenheten etterforsker politiskudd

Spesialenheten for politisaker i Midt-Norge har iverksatt etterforskning av politiet etter voldshendelsen.

Den antatte gjerningsmannen ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen. Spesialenheten har derfor besluttet å etterforske politiets håndtering av pågripelsen, opplyser lederen for Spesialenheten i Midt-Norge, Halvor Hjelm-Hansen, til NTB.

– Vi er i ferd med å gå i gang med avhør, sier han.

Politiet opplyste på pressekonferansen at det ikke har vært søkt etter andre gjerningspersoner.

Spesialenheten iverksetter rutinemessig etterforskning av saker der det er personskade som følge av bruk av politiets tjenestevåpen. Det er uklart hvor lang tid etterforskningen vil ta, opplyser Hjelm-Hansen.

– Men det vil nok gå noen uker. Det er snakk om både avhør og teknisk etterforskning, sier han.

Hjelm-Hansen forteller til Adresseavisen at det kan finnes video av politiets skyting.

– Vi vet at det er gjort videoopptak av området, og skal gå gjennom dette, sier Hjelm-Hansen.