Norge

Vekterstreik avverget på overtid

Det er enighet i meklingen for vekterne. Dermed blir det ingen streik, og sikkerhetskontrollen på Gardermoen går som normalt fredag morgen.

Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
  • Stine Barstad
    Journalist

Fristen for meklingen gikk ut ved midnatt, men først fire timer på overtid kom partene fram til en avtale.

Parats forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, er godt fornøyd med å ha unngått streik og med gjennomslaget for krav knyttet til ansvar og kompetanse. Han mener det nå er lagt et godt grunnlag for fremtidige forhandlinger.

– Sammen med en aksept for våre krav knyttet til risikoforhold i jobben, er tjenestetillegget vekterne ombord på skip nå får, en viktig anerkjennelse for den jobben våre medlemmer utfører hver dag, sier Larsen i en pressemelding.

Også arbeidsgiversiden er fornøyd med å ha unngått streik, og direktør Petter Furulund i NHO Service sier de er «blitt enige om en bedre og løpende dialog med Parat om viktige bransjespørsmål».

Dersom meklingen ikke hadde kommet i mål, ville 250 vektere ved Oslo Lufthavn gått ut i streik. Flyplassledelsen hadde advart og sagt at en streik raskt ville gjort at sikkerhetskontrollen på flyplassen måtte stenge. I løpet av natten ble dette altså avverget, men det kan likevel oppstå noen mindre forsinkelser, opplyser flyplassens kommunikasjonssjef.

– Ettersom det ikke blir streik, vil vi holde åpent som vanlig, men det kan bli enkelte mindre forsinkelser som følge av den usikre situasjonen som har vært i forkant av den mulige streiken, sier Joachim Westher Andersen. (©NTB)

  • 18 timer på overtid ble også pilotene i SAS og Norsk Cocpitforbund enige om lønnsoppgjøret torsdag.

Les mer om

  1. Gardermoen
  2. NHO
  3. Oslo Lufthavn