Norge

Aril Edvardsen begraves om en uke

Misjonæren og evangelisten Aril Edvardsen (69) skal begraves hjemme i Sarons Dal i Kvinesdal neste mandag. Familien ønsker alle velkommen.

Familien ønsker alle velkommen til begravelsesseremonien som vil foregå i Sarons Dal-hallen, ifølge Troens Bevis’ nettsted. Seremonien finner sted neste mandag klokka 11, melder NRK.

Edvardsen døde lørdag under en reise i Kenya, der han sammen med kona Kari skulle være noen dager for å hvile ut etter en kampanjetur. De to var dessuten i Afrika for å feire at de begge fylte 70 år i år.

Ble syk fredag

Aril Edvardsen ble syk fredag kveld. Bare timer senere fikk familien dødsbudskapet.

– Far elsket Afrika og han elsket verden. Kampanjen gikk ut på å samle kristne og muslimer og tale til dem. Selv om han var svært sliten i forrige uke, preket han nøyaktig like godt som han gjorde for 30 år siden, sier Edvardsens datter, Mona Selseng, til VG.

Hylles i mediene

Edvardsen ble hyllet i alle medier søndag for sitt utrettelige virke i evangeliets tjeneste, sin ureddhet og for misjonsvirksomheten, først og fremst i Afrika. Gjennom kringkastingen fra Sarons Dal i Kvinesdal sies det at han nådde ut til 200 land og hadde et potensial for å tale til rundt to milliarder mennesker over eteren.

Edvardsen grunnla menigheten Troens Bevis i Sarons Dal i Kvinesdal i Vest-Agder i 1965. Siden har han vært Norges mest kjente predikant, men har nok vært en bedre kjent skikkelse utenfor landets grenser.