Norge

Odins soldater i masseslagsmål

Politiet har pågrepet tolv personer etter slagsmål mellom Odins soldater og en antifascistisk gruppe.

Bråk mellom antifascister og Odins soldater førte til masseslagsmål i Sverige i natt. Lederen i den norske delen av gruppen hevder nå at de har lagt ned virksomheten.
  • Helle Aarnes
    Helle Aarnes
    Journalist

Odins soldater og en antifascistisk gruppe støtte sammen i et masseslagsmål i Jönköping natt til søndag, melder NTB. Tolv personer er pågrepet.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 1.30-tiden og opplyser at 10–15 personer barket sammen.

Tre utsatt for vold

– Tre personer er utsatt for vold, og det er ambulanse på stedet, sier operasjonsleder Christer Wiktorsson i politiregion øst. Han bekrefter at det er Odins soldater og det antifascistiske nettverket AFA som har støtte sammen.

– Det er bråk mellom de to gruppene. Årsaken kjenner jeg ikke til, men de er vel på hver sin side, sier Wiktorsson. Politiet sendte flere patruljer til stedet, og operasjonslederen opplyser at tolv personer er pågrepet og siktet for volden.

Jönköping ligger i sørenden av innsjøen Vättern, rundt 15 mil øst for Göteborg.

Jan Tellef Aanonsen, lederen for Odins Soldater Norge, har trukket seg og sa før helgen at gruppen er nedlagt i Norge.

– Det har vært feil folk i gruppa. Mesteparten har blitt fjernet, men etter min mening er det fremdeles noen igjen, sa han til NRK.

Tidligere leder, Steffen Andre Larsen, avviser dette som «tull». Ifølge Larsen har gruppa mellom 50 og 100 medlemmer i Norge.

Les mer om

  1. Odins soldater
  2. Politiet
  3. Vold