Dramatikk på E18 – løs hund forvillet seg inn på motorveien

Alarmen gikk da en husky løp fritt på motorveien ved Lysaker søndag ettermiddag. Politiet rykket ut. Bilistene satte ned farten. Hvordan det gikk?

Den lille huskytispen er gjenforent med eieren etter en løpetur på E18 i søndagstrafikken.

Det kunne endt riktig ille for den unge huskytispen som løp med lang line midt i søndagstrafikken. Hunden løp på E18 utgående etter Lysaker i retning Sandvika

Oslo-politiets Twitter-kanal gikk det varmt etter at politiet la ut melding om den løse hunden. Heldigvis endte dramaet lykkelig.

– En hundevant bilist klarte å sikre hunden og få den med seg i egen bil. Det gikk veldig fint, sier oppdragsleder Gabriel Langfeldt i Oslo-politiet.

Han sier politiet setter stor pris på at bilistene utviste stor tålmodighet da hunden løp på veien.

– Nå har køen løst seg opp, og trafikken går som normalt, sier han.

– Mannen min er og henter hunden hos bilisten nå. Hun er uskadet, sier en overlykkelig hundeeier, Nina Nordenstrøm.

Skjønt, hundeeier:

– Vi hentet hunden på Rena i går. Den er en omplasseringshund, og vi har den på lån, sier hun.

På tur langs Lysakerelva

– Mannen min gikk med henne i bånd langs Lysakerelva. Så skled han, ramlet og glapp båndet, og hunden for av gårde. Dette er en husky med toppfart på 40 km i timen. Heldigvis er det sånn at når folk ser hunder i veibanen, så kræsjer de heller bilen enn å kjøre på bikkja! sier hun.

En våken bilist fra Stabekk sikret hunden på motorveien. Kontakt ble opprettet via politiet.

Huskytispen er bare to år gammel og fikk seg en farlig løpetur på E18 søndag ettermiddag.

– Hunden er uskadet, sier Nordenstrøm og forteller mer om den spreke huskyen, en liten tispe som har vokst opp i en hundegård.

Vi har ikke engang rukket å gi henne et navn, sier hun.

– Fordi hunden er liten, egner hun seg ikke i et hundespann. Derfor ble hun omplassert i går og hentet på Rena til Stabekk, sier Nordenstrøm.

Hun forteller at de alltid har hatt hunder tidligere, men at de har hatt katt i noen år, og skulle ha hunden litt på prøve.

– Nå skal jeg ta inn katten før mann og hund kommer hjem. Neste gang vi skal ut på tur med huskyen, blir det med brodder og sele, fastslår hun.