Brøytemannskaper har jobbet på spreng i hele natt. Likevel er det snøkaos på veiene.

Vogntog sliter med å komme seg videre på motorveiene og biler har kjørt av veien. Utsett kjøreturen om du kan, sier Vegtrafikksentralen.

Bilen kjørte ut av veien ved Sætrebakken og ned en bratt skrent. De som satt i bilen kjøres til sykehus med det som fremstår som lettere skader. Det er ingen mistanke om ruskjøring.
  • Vilde Bratland Hansen

Det er kommet ekstremt mye snø i løpet av natten, og politiet i Oslo har vært ute på flere bilbergingsoppdrag i morgentimene.

Flere vogntog har slitt med å komme seg videre på motorveiene. Rundt klokken 06.30 ble en trailer på sommerdekk stående bom fast på E6 ved Trosterud. En drøy time senere kjørte en bil av veien og havnet ut i Sætraelva.

– Det kommer nok flere lignende oppdrag de neste timene. Mange veier er ikke brøytet, så vi ber folk om å kjøre etter forholdene, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Pressekontakt i Vegtrafikksentralen Tilia K. Mathré sier at deres mannskaper har jobbet på spreng for å brøyte Oslos veier det siste døgnet. Nå ber hun folk som synes det er ukomfortabel med vinterføre, om å la bilen stå.

– Alt av mannskap har vært ute i hele natt, men snøen legger seg på nytt. De gjør så godt de kan, men det er en utfordring når det ikke slutter å snø, sier hun.

Mathré oppfordrer alle som er på veien til å tilpasse farten og sørge for å ha gode dekk.

«Snøbyområde»

Vakthavende meteorolog Håkon Gjelstad la merke til snøkaoset da han var på vei til jobb lørdag morgen. Han kaller nattens bygevær for et «snøbyområde»:

– Bygene har slått seg sammen rundt Oslofjorden, og da blir snøværet mer intenst. Det har ført til at det er kommet mer snø lokalt enn det så ut som i går.

Gjelstad forteller at snøværet vil avta i løpet av dagen.

– Men det kommer fortsatt til å snø. Og det kan komme en del nedbør natt til søndag.

Det er ikke bare Oslo som har kjent på ruskevær i morgentimene. I Vestland har nedbøren kommet i form av regn.

Også Agder-området har også fått store mengder med snø. Og Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for Agder søndag. Årsaken er at det ventes mye snø. Lokalt kan det bli opptil 25 centimeter på ett døgn.

De advarer mot vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind og snø, samt snøfokk i fjellet. Farevarselet varer fra søndag morgen til mandag morgen.

Vannlekkasje i Majorstukrysset

Blant de mer uvanlige trafikale problemene som har oppstått på Østlandet natt til lørdag, er en større vannlekkasje i Majorstukrysset i Oslo. I det kalde været frøs vannet i veibanen til is etter kort tid, i tillegg til at flere kjellere er blitt oversvømt. Statens vegvesen skriver at det ventes at veien vil være stengt til lørdag kveld.