Norge

To skadd i skytedrama i Brønnøysund

Gjerningsmannen skjøt inn gjennom døren deres. Politiet leter etter haglemannen.

Skytingen skal ha skjedd på Mosheim utenfor Brønnøysund sentrum. Gjerningsmannen skal ifølge Brønnøysund Avis være en 40-åring bevæpnet med hagle. De to sårede ble fraktet bort i legehelikopter ved 22.30-tiden. Politiet ber folk i området om holde seg innendørs. De leter nå etter haglemannen. Politiet er bevæpnet og bruker skuddsikre vester. Ved midnatt var mannen fortsatt ikke pågrepet.Et vitne sier til Brønnøysunds Avis at haglemannen også har skutt mot en bil på riksvei 76.

Skjøt inn gjennom døren

En nabokvinne var vitne til skytingen.— Jeg hørte skudd og trodde det var raketter. Da jeg åpnet verandadøren, så jeg en mann som står og brøler og skyter mot døren til naboen. Han skjøt rett inn, og døren ble også åpnet, forteller kvinnen til Brønnøysunds Avis.Hun har slukket alle lys og føler seg ikke trygg før gjerningsmannen er pågrepet.- Kvinnen er alvorlig skadd. Mannen er skadd, men ikke alvorlig. Vi jakter på gjerningspersonen med alt tilgjengelig mannskap. Vi anbefaler folk i Brønnøysund om å holde seg inne frem til situasjonen er avklart, sier jourhavende jurist Silje Tufto ved Helgeland politidistrikt ved 23-tiden.

Ukjent tilstand

Mannen skal ikke være livstruende skadd, mens kvinnens tilstand ikke er avklart, ifølge politiet. Begge er bragt til sykehus. Overlege Bjørn Haug ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen bekrefter at de har tatt imot to skadede personer etter skytingen i Brønnøysund. - For den ene personen er tilstanden stabil, for den andre er tilstanden ustabil, sier Haug like før midnatt. Han kan ikke si noe nærmere om skadeomfanget.Politiet fikk melding om skytingen ved 21-tiden. Lensmannskontoret i Brønnøy har fått forsterkninger fra Sømna.