Vitner hørte eksplosjon i forkant av blokkbrann i Halden – mann i 50-årene pågrepet

En mann i 50-årene er pågrepet etter en brann i en boligblokk i Halden. Vitner har hørt en eksplosjon i forkant av brannen.

Bevæpnet politi utenfor en blokk i Halden. Det ble meldt om brann i blokken, og vitner har meldt at de har hørt en eksplosjon i forkant av en brannen. En mann er pågrepet. Foto: Gunnar Paulsen / Halden Arbeiderblad / NTB

Politiet fikk melding om en blokkbrann i Glenneveien like utenfor Halden sentrum klokken 17.27 mandag ettermiddag. De bevæpnet seg da de rykket ut til brannen.

– Bevæpningen skjedde på bakgrunn av meldingen om en eksplosjon, og at en person ble sett løpende fra stedet. Det ble også hørt verbale trusler, men vi vet hvem disse truslene var rettet mot, sa operasjonsleder Karianne Knutsen i Øst politidistrikt til NTB i 18.25-tiden.

En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for å ha noe med brannen å gjøre.

Har gjennomsøkt leiligheten

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, og politiets bombegruppe og Delta-troppen har ifølge NRK, søkt etter eksplosiver i leiligheten som brant.

Vitner har meldt at det har vært hørt en eksplosjon i forkant av en brann i en boligblokk i Halden. Bombegruppe ankommer fra Oslo. Foto: Johnny Larsen / NTB

– Vi har vært inne i leiligheten og gjort gode søk. Vi har ikke funnet noen eksplosiver. Men det er utvilsomt at det både har brent der og vært et smell der, en eksplosjon. Det er relativt mye skader i leiligheten, sier politiets innsatsleder Arve Hermansen.

Politiet oppretter sak og vil foreta videre taktiske og tekniske undersøkelser

Evakuering opphevet

Innsatsleder Arve Hermansen forteller til Fredriksstad Blad at mannen ble sett løpende fra stedet. Han skal ha noen brannskader, men vil bli avhørt så fort som mulig.

Ingen personer er meldt skadet. Samtlige beboere i blokken, samt flere omkringliggende boliger, ble evakuert i forbindelse med hendelsen. Ved 20.15-tiden meldte Øst politidistrikt på Twitter at samtlige sperringer oppheves, og at de evakuerte kunne returnere til sine boliger.

Bakgrunnen for evakueringen var at det var omstendigheter rundt brannen som ble oppfattet som en eksplosjon.

Deler av bygget er fortsatt ubeboelige, ifølge politiet.