Politiet i Skien: Kan ha vært en ulykke eller et fall

Mannen i 50-årene som sa at han ble knivstukket på joggetur i Skien, ble ikke knivstukket likevel, ifølge politiet.

Politiet lette med store ressurser etter en gjerningsperson etter at en mann sa at han var blitt knivstukket i et skogområde i Skien. Onsdag morgen endret politiet teori.

Politiet jobber etter flere hypoteser etter meldingen om at en mann var knivstukket i forbindelse med en joggetur i området Gulset i Skien ved 18.30-tiden tirsdag kveld.

– Vi jobber mked å avdekke hva som har skjedd, hva som er årsaken til skadene og har i øyeblikket ingen konkret gjerningsperson vi leter etter. Vi har ikke fått gjennomført et fullverdig avhør med fornærmede, men ut fra den informasjonen vi har nå, så er en hypotese at skadene kan ha skjedd som følge av en ulykke eller et fall eller lignende. Dette vil vi få mer klarhet i når vi har fått avhørt fornærmede, sier fungerende politistasjonssjef, Sigrid Dahl til Aftenposten.

Vitner fant den skadede mannen i 50-årene i 18.30-tiden tirsdag og meldte fra til politiet. Mannen sa at han var blitt knivstukket og ble kjørt til sykehus.

Politiet meldte først at det var en knivstikking. Det ble satt på store ressurser i søk etter en mulig gjerningsperson for at folk i området ikke skulle føle på utrygghet. Både hundepatruljer og helikopter bisto i søket som ble avsluttet ved 22-tiden tirsdag kveld. Onsdag morgen endret politiet teori, skriver VG.

Da sa Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til avisen at det ikke var noe grunn til å tro at det hadde vært en kniv inne i bildet. Aksjonen skal ha blitt trappet ned etter at politiet snakket med mannen.

I tillegg har politiet fått tips og informasjon fra vitner og publikum som tilsier at det ikke er noen grunn til å tro at det har vært en mann ute i skogen, forteller Dahl.

– Kan du si noe mer konkret om hvilken type tips eller informasjon?

– Nei, det er for tidlig å si noe om så tidlig i etterforskningen, sier Dahl.

Det skal kun ha vært snakk om overflateskader, og mannen er nå utskrevet fra sykehuset.

Turgåere ble tirsdag kveld bedt om å holde seg unna Åletjern og Ugleveien i Skien.

– Vi har forståelse for at dette ble opplevd skremmende for de som bor i nærområdet. Det er viktig å si at vi ut fra de opplysningene vi nå har ikke har grunn til si at de som bor i nærområdet skal føle seg utrygge, sier Dahl.

Politiet håper å avhøre mannen i løpet av dagen.