Norge

Unngå disse feilene på jobbjakt

Mange gjør feil når de leter etter jobb gjennom verdens største sosiale medium for profesjonelle.

Mange benytter seg av sosiale medier når de søker jobb, men siden bør oppdateres jevnlig. Foto: REUTERS/David Loh

 • Ida De Rosa

83 prosent av oss er medlem av LinkedIn — verdens største plattform blant sosiale medier for profesjonelle - der du kan laste opp CV'en din og knytte profesjonelle kontakter.

Men ifølge en artikkel fra CNBC er det mange som gjør feil når de legger ut informasjon om sine profesjonelle liv. Dersom du virkelig ønsker å knytte verdifulle kontakter og skaffe deg jobb gjennom nettstedet, bør du ikke gjøre disse syv feilene:

1. Bruke stedet utelukkende når du trenger jobb

— Jeg kan vanligvis se når folk er på jobbjakt. Det som skjer, er at en jobbprofil som nesten aldri brukes, plutselig står opp fra de døde. Sannheten er at du tjener mye mer på å oppdatere profilen og kontaktene dine jevnlig, enn på å prøve å oppnå kontakt utelukkende når du trenger noe, sier ekspert på sosiale medier Alexandra Gibson fra OttoPilot.

Les også

Dette skryter vi av på CV-en

2. Ha en mangelfull profil

— En strippet profil vil ikke gjøre deg noen tjenester. Du bør føre opp alle viktige selskaper og en beskrivelse av resultater du har oppnådd i fortiden. Ikke glem å gjøre det enkelt å finne deg. Legger du til nøkkelord, vil det være enkelt for andre å finne deg og bedriften du jobber for.

3. Ikke være med i de rette gruppene

— Det er utallige grupper du kan bli medlem av på det sosiale mediet, så det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken som er viktigst. Det viktigste å bli medlem av er grupper som gjør at du kan holde kontakten med gamle studievenner, og grupper for selskaper som jobber med det samme som du og din bedrift.

4. Ikke dele viktig innhold

— Når du publiserer en bra bloggpost eller du skriver en viktig rapport - del den på LinkedIn. Du bør også dele innhold fra andre steder, dette vil vise at du holder deg oppdatert.

Følg oss på Facebook!

5. Ikke utnytte kontaktene dine

— Du bør legge til og akseptere kontakter fra personer du kjenner fra arbeidslivet eller privat. Jeg anbefaler ikke å prøve å legge til folk man egentlig ikke kjenner - dette skal være ditt profesjonelle nettverk.

Les også

<span style="font-size:120%">Hver tredje <br/> søker jobb <br/> via sosiale medier</span>

6. Ikke bruke LinkedIn Answers

— Her kan du vise frem din ekspertise. Her stiller folk spørsmål, og hvis du vet noe om teamet, kan du svare i et forum. På denne måten kan du profilere deg. Siden innholdet blir liggende og ikke blir borte med en gang, som på Twitter, kan dette hjelpe deg til å knytte kontakter også lenge etter at du postet noe.

7. Ikke oppfordre kollegaene dine til å delta

Les også

Et kontaktnett<br/> betyr nesten alt

— Siden du aldri vet hvem som kjenner hvem, kan dette føre til at du kommer i kontakt med personer som kan hjelpe deg videre på veien i din karrière, sier Gibson.

 1. Les også

  Millioner av LinkedIn-passord på avveie

 2. Les også

  Overraskende resultater for LinkedIn

 3. Les også

  Slik kan du bruke sosiale medier i jobbjakten

 4. Les også

  Facebook-profilen din gir arbeidsgivere bedre svar enn tester