Norge

Norwegian med ekstraavganger under SAS-streiken - også søndag

SAS-pilotene takker Norwegian som setter opp flere ekstra flygninger lørdag og søndag på grunn av streiken hos konkurrenten SAS.

SAS-flyene står – og Norwegian setter opp flere avganger. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

  • NTB

Etter at pilotstreiken hos SAS startet fredag morgen, har over 100.000 passasjerer blitt rammet.

Både lørdag og søndag har nå Norwegian satt opp ekstra innenriksflyginger. Søndag gjelder dette en flygning fra Bergen til Oslo med avgang klokken 9.00, fra Oslo til Bergen klokken 10.30, fra Oslo til Trondheim klokken 22.00 og fra Trondheim til Oslo klokken 23.25, opplyser selskapet.

– Vi ønsker ikke å ramme tredjepart, altså passasjerene. Det er til hjelp at Norwegian har kapasitet til å sette opp ekstra avganger, sier leder Jan Levi Skogvang i Scandinavian Norge Flygerforening til NTB på vegne av de streikende pilotene.

– Vi har klart å sette opp noen få ekstra flygninger i morgen fra Oslo til Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø, Ålesund og Tromsø, sier pressetalsperson i Norwegian Astrid Mannion-Gibson til E24.


Er du i utlandet og rammet av SAS-streiken? Kontakt våre journalister på tips@aftenposten.no.


SAS-passasjerer som ser etter andre selskaper å reise med, har fredag opplevd få flygninger og høye priser. For eksempel lå prisen på den eneste avgangen med ledige plasser fra Oslo til Stockholm på over 8200 kroner.

– Prisene styres som vanlig av tilbud og etterspørsel. Vi opplever nå ekstra stor pågang, og da er det helt naturlig at prisene justeres, sa informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian tidligere fredag.

  • Les flere artikler om streiken her:

Les også

  1. Streiken har rammet over 100.000 reisende. Her er tre årsaker til at flyene står.

  2. Hele SAS-overskuddet kan forsvinne med 15 dager streik

  3. SAS innstiller samtlige flygninger lørdag – 34.000 passasjerer rammes

Les mer om

  1. SAS-streiken
  2. Luftfart
  3. Streik
  4. Norwegian
  5. Scandinavian Airlines (SAS)