Russ tiltalt for deling av sexvideo som viser 17-årig jente

Fire russ er tiltalt etter å ha delt en sexvideo som viser en av dem ha sex med en 17 år gammel jente. - Viktig at de forstår alvoret, sier politiet.

Fire russ må møte i Øvre Romerike tingrett neste uke, tiltalt for å ha delt en sexvideo som viser en mindreårig.

Mandag møter de tiltalte, som er gutter og menn mellom 17 og 19 år, i Øvre Romerike tingrett, skriver Dagbladet.

De er tiltalt for «å ha produsert fremstilling som seksualiserte barn», i tillegg til å ha delt opptaket eller medvirket til at det ble delt. De er også tiltalt for å ha krenket en annens fred.

– Jenta anmeldte selv. Alle rammes av bestemmelsen, og det er litt viktig at ungdommen forstår dette, sier politiadvokat Camilla Granstrøm i Øst politidistrikt.

De tiltalte skal ha delt videoen på en gruppechat, før de publiserte en redigert versjon på Instagram. Hensikten var å promotere russebilen deres, ifølge tiltalen.

Bistandsadvokat Birgit Vinnes sier jenta har slitt med søvnen, selvtilliten og konsentrasjonen etter delingen. Hun vil sette søkelyset på at det ikke er greit å filme og publisere at noen har sex, hvis personen ikke har samtykket til det, sier bistandsadvokaten.

– Min klient er lei seg for det som har skjedd. Han skal forklare seg om det som har skjedd, sier en av de tiltaltes forsvarer, advokat Runa Elin Korsberg.