Norge

Været skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet

Biler kjørte ut og busser sto fast da snøen lavet ned over morgenrushet på Østlandet mandag. I lavlandet går snøen over til regn utover dagen.

Vinterlige forhold på veien mellom Lillehammer og Mesnali i helgen. Mandag var det fortsatt glatt, og mer snø er det i vente.
  • NTB

Meteorologisk institutt oppdaterte mandag formiddag sitt gule farevarsel til også å gjelde Trøndelag, Helgeland og Saltfjellet. Det er også varslet jordskredfare på deler av Østlandet.

Fra før lød advarselen om mye snø Aust-Agder, Telemark og Buskerud. Men vakthavende meteorolog Magnus Ovhed mener folk i Hedmark og Oppland også må være forberedt på at været kan påvirke kjøreforholdene.

– Etter hvert kommer det mer mildvær. Jeg kan tenke meg at fra Østlandet og opp mot Trøndelag kan det bli ganske guffent i perioder, sier han til NTB og viser til at snøen som ligger i veien, kan bli til slaps.

Les også

Farevarsel for snø i en rekke fylker i Sør-Norge – bilister advares

Snøfokk lenge nord

Over 3–400 meter vil imidlertid nedbøren fortsatt komme som snø. Nedbøren skal fortsette frem til tirsdag kveld i Trøndelag. På Helgeland og i Saltfjellet er det varslet snøfokk.

Bilister i Hedmark og Oppland blir advart om at snøfallet tiltar mandag formiddag

– Det kan ligge snø også på de store hovedveiene. Kjør forsiktig, avpass farten etter forholdene og hold god avstand til kjøretøyet foran, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Les også

Still strengere klimakrav til oss i bygg- og anleggsbransjen, Monica Mæland! | Andersen, Aspelund, Bengtsson, Folvik og Øyno

Mange uhell

I Buskerud fikk politiet det travelt på morgenkvisten mandag.

– Det renner på med utforkjøringer her, og det gjelder hele distriktet, lød det noe dramatiske budskapet fra operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til Drammens Tidende.

Det var ingen alvorlige personskader, men Meyer opplyste at politiet ikke rakk å rykke ut til alle meldinger de fikk inn.

På E18 ved Sandefjord lufthavn Torp kjørte to biler inn i hverandre. En person ble kjørt til sykehus med smerter og nakkekrave, opplyser politiet på Twitter.

Les mer om

  1. Vær