Norge

Løgnaslaget straffes ikke for ordet nazifrisør

Gulating lagmannsrett har forkastet anken fra frisør Merete Hodne. Revygruppen Løgnaslaget straffes dermed ikke for bruken av ordet nazifrisør.

Dag Schreiner, Per Inge Torkelsen og Bjørn Aslaksen fra Løgnaslaget, her da saken ble behandlet i Stavanger tingrett. Frisør Merete Hodne krevde oppreisning fra revygruppen som brukte ordet nazifrisør i en sang, men vant hverken frem i tingretten eller i lagmannsretten.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Det melder Stavanger Aftenblad.

Merete Hodne må betale 367.571 kroner i sakskostnader.

Hodne tapte saken i Stavanger tingrett i fjor, da retten frifant Løgnaslaget for injurier etter å ha omtalt henne som «nazifrisør».

Hun krevde inntil 200.000 kroner i oppreisning fra hvert av medlemmene i revygruppen som fremførte sangen «En hårsår frisør fra Bryne».

Hun anket tingrettens avgjørelse til lagmannsretten, men vant altså ikke frem.

Forestillingen «Løgnasevangeliet» ble sett av 25.000 personer, og var inspirert av saken der Hodne ble dømt for å avvise Malika Bayan i frisørsalongen sin fordi Bayan hadde på seg hijab.

I den saken ble Hodne dømt til å betale 7.000 kroner i bot for brudd på diskrimineringsloven. Den saken gikk helt til Høyesterett. Hodne forsøkte også å få retten til å forby revygruppens bruk av begrepet «nazifrisør», men uten å få medhold.

Merete Hodnes og hennes advokat Per Danielsen har gått på sitt andre nederlag.

Per Danielsen: - Vil anke til Høyesterett

Merete Hodnes advokat, Per Danielsen, sier til NRK at det er naturlig å anke saken inn for Høyesterett.

– Hvis dette blir en stående dom, så åpner vi en helt ny dør. Da er det greit å kalle folk for nazist i forskjellige sammenhenger. Det er en dør vi bestandig har holdt lukket, sier Danielsen.

Les mer om

  1. Gulating lagmannsrett
  2. Stavanger tingrett