Stein Erik Hagen kjøper sprit for 720 millioner

Stein Erik Hagen og hans familieselskap Canica kjøper seg opp til en eierandel på 33 prosent i vin- og brennevinsselskapet Arcus.

Stein Erik Hagen familieselskap Canica har kjøpt seg inn i Arcus. Her er Hagen sammen med døtrene Caroline Hagen og Camilla Hagen (t.h.).

Med det blir Hagen største eier i Norges største spritprodusent og vinimportør.

Selger er det svenske investeringsselskapet Ratos. Også selskapet Sundt AS kjøper aksjer.

Prisen pr. aksje er 47,40 kroner, noe som gjør den totale verdien av salget til 762 milioner kroner. Canicas del er over 720 millioner kroner.

Størst i Norge – stor i Norden

– Gjennom vårt elleveårige eierskap har Arcus utviklet seg fra en norsk spritprodusent til Nordens ledende leverandør vin og sprit, sier investeringsdirektør Mikael Norlander i Ratos.

Ifølge en børsmelding fra Arcus eier Canica nå 33,3 prosent av aksjene.

Arcus ble børsnotert i desember i fjor. Selskapet er den største importøren av vin i Norge, men har også datterselskaper i Danmark, Sverige, Finland og Tyskland.

I tillegg er Arcus den største brennevinsprodusenten i Norge. Etter overtagelsen av Aalborg-akevittene og Gammel Dansk i 2013, er Arcus nest størst også i Danmark.

- Arcus passer svært godt inn i Canicas portefølje. Vi har allerede en solid posisjon innenfor de sterkeste norske og nordiske merkevarene innen dagligvarehandel gjennom vår eierpost i Orkla. Nå øker vi vår investering i Nordens ledende vin- og brennevinsselskap, sier Canicas administrerende direktør Nils K. Selte.

Tusenvis av fat på Arcus eget bøkkerverksted, der akevittfat blir vedlikeholdt.

Eier allerede hovedkvarteret

Noen av selskapets merkevarer er Gammel Opland, Braastad Cognac og Vikingfjord vodka.

Kjøperen av 15,2 millioner av aksjene er Stein Erik Hagens familieselskap Canica, mens Sundt AS kjøper 877.000 aksjer.

Fra før eier Canica eiendommen der Arcus har sitt hovedkontor, på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.