Norge

Overkvalifisert for drømmejobben

Arbeidssøker er redd han ikke vil få jobben han ønsker fordi han fremstår som overkvalifisert.

Leseren frykter at han ikke skal få drømmejobben grunnet for fyldig CV. Foto: FOTO:TERJE BENDIKSBY/SCANPIX

  • Linda Johnsen Ørstavik

Les også:

Jevnlig får Aftenpostens jobbeksperter spørsmål om karriere, jobb, utdanning og rekruttering.

Her er et besvart spørsmål fra en av våre lesere tidligere denne måneden. Leseren trenger tips til hvordan han skal overbevise arbeidsgiver om at han er perfekt for jobben selv om han på papiret er overkvalifisert:

— Jeg har funnet en stillingsannonse på en jobb som jeg har veldig lyst på, men jeg er redd arbeidsgiver vil sile meg bort fordi jeg sannsynligvis fremstår som «overkvalifisert» gjennom min CV. Har du noen tips til hvordan jeg kan argumentere ovenfor rekrutterer/arbeidsgiver slik at jeg kommer i posisjon til drømmejobben?

Kan gå lei

Guri Larsen er rekrutteringsekspert og direktør i Adecco Select som jobber med rekruttering og utvelgelse av ledere og spesialister. Kontinuerlig svarer hun på spørsmål fra Aftenpostens lesere på våre nettsider.

Har du spørsmål om rekruttering? Kontakt jobbekspert Guri Larsen her

- Det man som arbeidsgiver frykter ved overkvalifiserte kandidater, er at disse fort kan gå lei i den nye jobben fordi de ikke får brukt sitt potensial. Når man rekrutterer inn en ny medarbeider eller leder ser man etter kandidater som kan bidra og vokse med bedriften over tid. Du må derfor være ærlig og peke på det faktum at du sannsynligvis vil bli vurdert som over kvalifisert.

Deretter anbefaler Larsen leseren at han må argumentere grundig for hvorfor han likevel er rett kandidat til jobben.

— Det kan være at din livssituasjon er endret, at du ønsker å prioritere annerledes, eller rett og slett fordi det er denne bedriften du ønsker å jobbe i, og det er denne stillingen du ønsker for de neste 3-4 årene. Du må få frem hva du kan bidra med og hvorfor det vil være lønnsomt for selskapet å ansette akkurat deg.

Har du spørsmål om jobb, karriere og rekruttering? Spør Aftenpostens jobbeksperter her.

Les også

  1. Nye oppgaver ga bedre helse

  2. Disse studiene gir deg jobb

Jobbekspert Guri Larsen anbefaler leseren å argumentere for hvorfor han er rett mann til jobben. Foto: FOTO:ADECCO