Norge

Trekantdrama utløst bestialsk drap

Politiet mener den tiltalte dro til denne boligen i Hareid på Sunnmøre med den hensikt å drepe 20 år gamle Sami Milhem. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, ntb scanpix

Tre timer før drapet skrev tiltalte en sms til kjæresten: "Ta kontakt om 15 år når jeg er fri."

  • Arnfinn Mauren

Etter politiets mening viser meldingen at drapet på 20-åringen Sami Milhem i Hareid i fjor var planlagt. Den tiltalte – en 23 år gammel nordlending – hevder at han bare ville gi ham en lærepenge.

— Jeg hadde lyst til å banke ham, men det var aldri min hensikt å ta livet av ham, forklarte 23-åringen da saken mot ham startet i Sunnmøre tingrett i går.

Politiet tror imidlertid at han dro til boligen der drapet skjedde for å drepe 20-åringen – som en hevngjerning etter at tiltaltes kjæreste hadde fortalt ham at hun hadde blitt voldtatt av 20-åringen. Trekantdramaet skal ha pågått siden en fest i slutten av mai, og konflikten mellom de to skal ha eskalert i dagene før drapet.

— To dager før drapet ble Sami Milhem truet av tiltalte, opplyste aktor i retten. Samtidig hadde tiltalte tidligere anmeldt Milhem for trusler.

Mishandlet avdøde

Hendelsesforløpet er ikke omstridt: Om morgenen drapsdagen, 8. august i fjor, tok tiltalte hurtigbåten fra en naboøy hvor han bodde, til Hareid. Der oppsøkte han en bolig som skal ha vært en sentral møteplass for personer i rusmiljøet i bygda – og hvor den drepte oppholdt seg den morgenen sammen med to andre personer. En av disse skal ha vært vitne til drapet.

Ifølge tiltalte skal det ha oppstått en knivkamp mellom de to, men undersøkelser fra åstedet støtter ikke opp om dette. Politiet mener at tiltalte, med en større kniv i hånden, angrep en halvt sovende, forsvarsløs 20-åring – som ren hevn og straff for det som skal ha skjedd mellom Milhem og tiltaltes kjæreste.

Det spesielle med saken, er det som skjedde etter den dødelige knivstikkingen. Da politiet kom til åstedet, fant de den avdøde uten flere sentrale kroppsdeler. Etter å ha knivstukket offeret, ble kroppsdeler kuttet av – for å kunne transportere liket bort.

— Jeg var i panikk og ville kvitte meg med liket. Jeg ville grave det ned i skogen og mente det ville bli lettere hvis jeg kuttet det opp, forklarte tiltalte i retten.

Glad for å være i fengsel

Tiltalte fullførte ikke planen. I stedet dusjet han, skiftet klær og reiste tilbake til sin egen bolig – der han senere på dagen ble pågrepet av politiet. På spørsmål fra forsvareren om hvilke tanker han gjør seg om det han gjorde,svarte han følgende til retten:

— Jeg blir kvalm av mine egne handlinger. Jeg har veldig dårlig samvittighet, og er glad for å være i fengsel. Det blir en måte for meg å gjøre opp. Der får jeg også hjelp til å takle problemene jeg har, med blant annet rus.

Det tok ikke mange timer før politiet pågrep ham. 23-åringen ble først siktet for forsettlig drap, men den ble skjerpet til overlagt drap og likskjending – noe han nå altså står tiltalt for.

— Det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter i denne saken, mener aktor, førstestatsadvokat Jan Hoel.