Horten-mann trodde han var sammen med Kim Kardashian - svindlet venner for 30 millioner

Mann (50) trodde han hadde møtt «kvinnen i sitt liv» på nettdating, men det viste seg å være svindel – og kvinnen på bildene en amerikansk realitystjerne.

Svindlerne brukte bilder av Kim Kardashian for å lure nordmannen.

I retten forklarte mannen at han hadde blitt kontaktet av en kvinne på datingnettstedet Match.com, melder NRK.

Hun skrev dårlig norsk, og ba ham om å ta kontakt på hennes private mailadresse. Det gjorde han, og han fikk så tilsendt flere bilder av «kvinnen» før hun ba mannen om å sende betydelige pengebeløp.

Men det Horten-mannen ikke viste, var at bildene var av den verdenskjente realitystjernen Kim Kardashian (36), som er gift med artisten Kanye West (39).

Sandefjord tingrett mener at fremgangsmåten er nigeriasvindel, at dette pågikk gjennom flere år og at han overførte penger til 33 utenlandske mottakere.

De skriver også at mannen selv trodde at han drev et seriøst forretningsprosjekt i Asia.

For å finansiere dette er han nå dømt for å selv ha svindlet bekjente og venner for over 30 millioner kroner.

To av brødrene hans bidro henholdsvis med syv og drøyt ni millioner kroner, mens fem andre han kjente fra frikirkemenigheten Brunstad Christian Church (tidligere Smiths venner) lånte han de siste 14 millionene.

Om kvinnen står det ifølge NRK i dommen at «det fremstår som helt usannsynlig at Kim Kardashian skulle ha registrert en profil på match.com under falskt navn og bostedsland».

Mannen er dømt til tre års fengsel, i tillegg må han betale ni millioner kroner i erstatning til de fornærmede.

Kim Kardashian sammen med ektemannen Kanye West.