Jonas Gahr Støre vant prisen for «Årets tåkeprat»

Kåret til "Årets tåkeprater 2015" av PR-byrå: Jonas Gahr Støre.
  • En soleklar vinner, sier Hans Geelmuyden.

Det er PR-byrået Geelmuyden Kiese (GK) som for tredje år på rad har kåret «Årets tåkeprat» og «Årets tåkelur».

«Årets tåkelur» skal gå til en person som har vært eksponent for forbilledlig klar tale i året som er gått, mens «Årets tåkeprat» skal ramme utsagn, ikke person, og uklare utsagn kan bidra til seier i denne kategorien.

-Soleklar vinner

GKs Hans Geelmuyden forteller til Kampanje at det var soleklare vinnere i år. Og vinneren av kategorien «Årets tåkeprat 2015» er Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre, som vant avstemmingen med 34 prosent av stemmene. Andreplass gikk til Per Sandberg og Anders Magnus om Mulla Krekar, med 12 prosent av stemmene.

— Jeg er overrasket over at han ikke har vunnet den tidligere, han har vært nominert hvert år siden 2013. Vi oppfatter at tåkeprat er farlig for demokratiet, og Støre snakker som en embetsmann - alltid med forbehold. Til slutt skjønner vi verken hva han eller partiet mener, sier Geelmuyden til Kampanje.

«Det er hypotetisk. Hvis jeg blir statsminister, skal jeg tenke gjennom det. Jeg vet at rundt slike spørsmål er det så mange spørsmål en regjering må ta stilling til og vurdere. Det er ikke noen automatikk i at man må gjøre det. Svaret kan være ja og svaret kan være nei.»

— Jeg har stor respekt for Støres intellekt og evne til å drøfte. Men en effektiv politiker kan ikke basere en karriere på tåkeprat, sier Geelmuyden.

Tåkeluren

Prisen for "Årets tåkelur" gikk til amerikaneren Curt Rice, som er rektor ved Høyskolen i Oslo og Akershus. Han fikk prisen for følgende utsagn, som ble gitt til Aftenposten i august:

«Fedre som er hjemme fra jobb med sykt barn får applaus for å «stille opp». Det får ikke mødre. Sånn er det bare.»

69994663745623_doc6lsiimwg0211kcni9ft-WEC77Cpok9.jpg

Slik foregår kåringen:

Det er partnerne i GK som hver måned nominerer til «Månedens tåkelur» og «Månedens tåkeprat». Til slutt står man igjen med 12 månedsvinnere i hver kategori.

— Vi la ut alle kandidatene og avstemmingen mandag denne uken, og lukket avstemmingen torsdag kveld. Det ble levert inn over 1300 stemmer, og jeg synes ikke det er så verst, sier Hans Geelmuyden til Kampanje.