Send SMS fra MSN Messenger

Nå er det mulig å sende SMS direkte fra din MSN messenger.

Les også:

  • Omtale:
  • Test:

Det norske selskapet biip.no lanserer nå en tjeneste der du direkte fra ditt MSN-vindu på datamaskinene kan sende SMS til venner og bekjente. Drøyt 1, 5 millioner nordmenn bruker MSN Messenger til å sende meldinger til venner og bekjente. Tjenesten er også gjort mobil. Det finnes i dag en rekke gratistjenester man kan laste ned for å kjøre MSN på mobilen.

I tillegg har Telenor i samarbeid med Microsoft Norge lansert en egen tjeneste på et utvalg av nye mobiltelefonmodeller. Egentlig ganske knotete greier, viste vår test.

For dem som ikke ønsker å benytte en slik tjenest, eller synes det er like greit å sende en kjapp melding fra PC-en, kan biip.no’s nye tjeneste "SMS-mamma" kanskje være tingen.

På denne måten kan man enkelt også sende meldinger til kontakter når de ikke er pålogget på MSN.

God mor

Navnet på tjenesten "SMA-mamma" ble angivelig til fordi tanken er at man ved å bruke den alltid skal kunne ha kontakt med venner og bekjente, og dermed sikre at man ikke er alene, når man er på MSN.

"SMS-mamma" vil altså, som enhver god mor, vise omsorg ved å ta vare på deg når du er på MSN slik at du ikke blir alene i verden, opplyses det fra biip.no.

Ungdom er storbrukere av chattetjenester som MSN Messenger. En av tre eller rundt 480.000 unge mellom 15 og 24 år bruker, ifølge Microsoft, tjenesten i Norge i dag.

Biip.no påberoper seg å være et av Norges største nettsamfunn for unge, med over 280.000 medlemmer med en snittalder på 21 år. De aller fleste av disse er etter deres erfaring også MSN-brukere.

— Det kan se ut som om Internett er i ferd med å innta den posisjonen ungdomsklubben hadde for 10–20 år siden. Nå møtes ungdom gjennom chattekanaler på nettsamfunn og MSN. Slik holder de kontakten også etter at de har kommet hjem. Vi vet at mange blir frustrert når vennene deres ikke er pålogget, men med SMS-mamma kan de skrive til venner også når de ikke sitter foran PC-en, sier Erling Løken Andersen, daglig leder i Biip.no i en pressemelding.

Lettvint og billig

Det kan ofte være både tungvint og tidkrevende å skrive lange SMSer på mobilen. Denne nye tjenesten tar mål av seg å gjøre det enkelt å skrive meldinger kjapt og effektivt.

SMS-tjenesten fungerer som en vanlig kontakt i MSN-vinduet og når man trykker "send" går meldingen rett til mobiltelefonen til mottakeren som får den opp som en vanlig SMS.

SMS-mamma kan naturligvis også brukes fra utlandet. På den måten kan du sende tekstmeldinger til samme pris som i Norge, fra hvilken som helst nettcafé verden over, for å unngå ubehagelig høye mobilregninger.

Ved registrering på SMS-mamma, får man ti gratis SMS-er. Etter å ha sendt sendt de ti første meldingene er prisen 48 øre pr. melding.