Safari-hysteri

48 timer etter at den ble lansert, hadde over en million lastet ned Apple-nettleseren Safari til sin Windows-maskin.

Slik ser Forbruker.no ut i nettleseren Safari.

Nettleseren som tidligere kun har vært tilgjengelig for Apple-maskiner ble mandag også lansert for Windows. Målet er å stjele markedsandeler fra Microsofts nettleser Internet Explorer, og så langt tyder ting på at det skal gå bra. 48 timer etter lansering hadde over en million mennesker lastet ned nettleseren.

Da Safari kun var tilgjengelig for Mac-brukere, hadde den en markedsandel på rundt fem prosent med sine 18 millioner brukere. Internet Explorer har en markedsandel på nærmere 90 prosent.

LES OGSÅ: Apple-TV skuffer

Amerikanske teknologinettsteder skriver at det er imponerende med en million nedlastinger på så kort tid med tanke på at det fra før finnes to populære nettlesere for Windows – Internet Explorer og Mozilla Firefox. Norske Opera er også et alternativ.

Les mer om Safari på Wikipedia.

LES OGSÅ: Mac vs. PC

Hva er så bedre med Safari enn andre nettlesere? Apple påstår at deres nettleser er den desidert raskeste. "Den henter opp nettsider opptil dobbelt så fort som Internet Explorer 7.0 og opptil 1,6 ganger så fort som Mozilla Firefox 2", skriver de på sine nettsider.

Feil

Populær eller ei, det tok ikke mange timene å finne flere sikkerhetshull i Windows-versjonen av Safari. Apple har jobbet med å fikse feilene de siste dagene og nettleseren er nå tilgjengelig i en forbedret versjon.

Forbruker.no lastet ned den nye versjonen av Safari, men fikk ikke kjørt nettleseren lenge før en feil gjorde at den lukket seg. Dette skjedde ved flere forsøk. Teknofil.no opplevde akkurat det samme da de testet nettleseren, så alt er tydeligvis ikke helt perfekt med den siste versjonen heller.

Safari 3 Public Beta kan lastes ned her.

LES OGSÅ: Se bokmerkene dine fra hvor som helst