Sørlandsbanen stenges i lange perioder neste år

Jernbaneverket stenger deler av togtrafikken på Sørlandet i lange perioder på grunn av arbeid langs banen i 2017. NSB er ikke fornøyd.

Seks timer stengt hele 2017: Sørlandsbanen.

Særlig strekningen fra Kristiansand og vestover blir rammet når hele kontaktledningsnettet skal byttes ut.

Mellom Kristiansand og Egersund er planen å stenge Sørlandsbanen i seks timer hver dag gjennom hele året, i tillegg til periodevis i enkelte helger, skriver NRK.

– Gjør alt på én gang

– Vi er glade for at Jernbaneverket vil fikse på infrastrukturen på Sørlandsbanen, men nå ser det ut som om de skal gjøre alt på én gang. Det får konsekvenser for oss og kundene våre, sier markedssjef for Jærbanen og Sørlandsbanen i NSB, Dag Brekkan.

Han mener mange passasjerer vil bli berørt av stengingen. NSB har levert en innsigelse til Jernbaneverket, der de i stedet foreslår å stenge banen helt i en periode.

Les også

Jernbaneverket rettet ikke opp feil etter Sjursøya-ulykken

Vil heller stenge en måned

– For å minimere konsekvensene for kundene våre, ønsker vi at Jernbaneverket skal stenge hele banen i en måned eller mer, i stedet for å spre dette utover hele året, sier Brekkan.

Informasjonskonsulent Torgald Sørli i Jernbaneverket har forståelse for at NSB reagerer, men sier det er helt nødvendig å bytte ut kontaktledningsnettet.

– Det begynner å bli gammelt og må byttes ut for å kunne fungere.