Flere skadet i frontkollisjon i tunnel på E39

Tre biler er involvert i en frontkollisjon på E 39, og tre personer er sendt til sykehus.

Den ene av de to bilene som kolliderte front mot front.
  • Petter Winther
  • Mads Ommundsen
  • Torbjørn Witzøe
  • Henrik Ihme

Politiet på stedet opplyser at tre personer er fraktet til Flekkefjord sykehus. Det skal være tre biler involvert i ulykken.

Den tredje bilen som er involvert står like utenfor den østlige tunnelåpningen, mens de to andre befinner seg inne i tunnelen. Bilene har store materielle skader.

Vinglete kjøring

– Like før trafikkulykken kom det meldinger om vinglete kjøring på bilen som forårsaket ulykken og kom over i motgående, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen.Han utdyper overfor Fædrelandsvennen.

– Det var en Audi som kjørte vestover, og som havnet i motgående kjørebane. Like før fikk vi meldinger på vinglete kjøring. Vi har fått beskrivelser fra folk som klarte å sneie unna inne i tunnelen, og fra andre som så vinglingen like før det smalt.

– Vi er på vei til sykehuset i Flekkefjord, for å klargjøre om dette skyldtes sykdom, trøtthet, uoppmerksomhet, beruselse eller noe annet.

Bilen frontkolliderte med en annen bil da den kom over midtstreken, og en tredje bil kjørte inn i denne.

Bildet viser tunnelåpningen fra øst. Utenfor står en av tre involverte biler.

Havnet i feil kjørebane

Politiets innsatsleder, Tommy Osestad, sier til Fædrelandsvennen at en bil var på vei vestover, og to biler var på vei østover. Trolig har bilen som kjørte mot vest havnet i feil kjørebane.

– Det var en person i hver bil. Det ser ut til at to har mindre skader, mens skadesituasjonen for den tredje er uavklart, sier han.

Jobber med å åpne tunnelen

Ulykken har skjedd like ved påkjørselen fra Kvinesdal, inne i tunnelen.

– Bilberging er på stedet, og det jobbes med å åpne tunnelen igjen, opplyser Per Kristian Klausen like over klokka 09.

E 39 er midlertidig stengt på ulykkesstedet. Politiet opplyser at omkjøringsvei vestfra er mot Fedaterminalen, og østfra mot Kvinesdal gamle E 39.

Bildet viser en av ulykkesbilene inne i tunnelen.

Stor utrykning

Klokka var 08.02 da politiet fikk melding om en front mot front ulykke i Fedaheitunnelen.

– Ulykken skal ha skjedd inne i tunnelen. Det er flere biler som er involvert, meldte operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen.

– Alle nødetater er på ulykkesstedet. Ingen fastklemte, men det jobbes med skadde personer, opplyste Klausen klokka 08.26.

Det ble da utført førstehjelp på stedet.

Aftenposten oppdaterer saken.