Norge

- Endelig hjemme igjen

(Stavanger) Etter et to ukers langt opphold i Kristiansand var Jeppy i formiddag trygt tilbake hos matmor. Og gjensynsgleden var det ingenting å si på.

Matmor Grethe-Lill Røkenes er overlykkelig for å ha hunden hjemme igjen. oto: Markus Andersen/Stavanger Aftenblad

 • Cecilie Berntsen Jåsund

Det skriver Stavanger Aftenblad. – Tenk at jeg skulle få se deg igjen, utbryter eier Grethe-Lill Røkenes idet border collien hennes hopper ut av bilen. Flere timers biltur er over, og Jeppy er på plass der han hører til. En logrende hale sier sitt om at han liker å være hjemme igjen. Det er fortsatt et mysterium hvordan hunden har kommet seg til Kristiansand. Røkenes kan ikke forstå annet enn at noen må ha tatt hunden med seg. Og akkurat det syns hun lite om. – Hvis det er tilfelle, så kan jeg ikke forstå at noen kan ha gjort noe slikt, sier eieren som gleder seg til å ta hunden med hjem til sønnen på to og et halvt år.

Medpassasjer i bagasjerommet

Nils Vidar Engelien er mannen som har hatt med en ekstra passasjer på turen fra Kristiansand til Sandnes. Han fikk i går telefon fra datteren sin, som jobber på hittegodskontoret, med spørsmål om å ta med en firbent på turen til Rogaland. Det er forståelig nok første gang han er ute på et slikt oppdrag, og gleder seg med matmor over gjensynet. I bilen vestover tenkte han gjennom eventuelle løsninger hvis det viste seg at hunden i bagasjerommet ikke var den savnede Jeppy. – Da ville jeg tatt den med meg hjem igjen sør, og kanskje kunne jeg fått overta den selv? Det er en fin og fortrolig hund, sier Engelien.

Godsaker i vente

Nå venter gode dager for både hund og matmor hjemme i Hafrsfjord. For henne skal det endelig bli gode netter med søvn igjen. Jeppy blir lovd mye kos og leking, og dessuten skal han få mat av beste sort. – Han er kresen i utgangspunktet, men nå skal han få det han måtte ønske av godsaker, sier den lykkelige matmor og gir hunden en velkomshilsen: en god porsjon skinkepålegg med klem og kyss attåt.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Selger 17.mai-bunad og søljer til hunder

 2. OSLOBY

  Slik kan du og hunden trene styrke og balanse sammen

 3. FAMILIE OG OPPVEKST

  Bunad til katt og hund provoserer noen og sjarmerer andre

 4. VERDEN

  Hunden Madison overlevde skogbrannen i California – ventet foran det utbrente huset da eieren kom tilbake

 5. SPORT

  Håndballprofilens kampmaraton: Risikerer å spille nesten 100 kamper på ni måneder

 6. BOLIG

  Tre trender gir status nå – følger du en av dem?