Norge

Northug vil neppe se løpene på tv

Petter Northug står over verdenscupåpningen i Sverige i helgen.
  • Birger Birger Løfaldli
  • Han ville heller vært der, sier landslagstreneren.
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

— Petter har vært på ski i går (torsdag) og i dag, men han synes ikke kroppen fungerer slik den skal, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til adressa.no.

Derfor dropper Northug verdenscuppremieren i Gällivare. Planen var å gå 15-kilometer lørdag og stafett søndag.

Kroppen ikke som forventet

Etter en svak sesongåpning med 49. plass på 15-kilometeren fredag og 31. plass på sprinten lørdag reiste Petter Northug hjem fra Beitostølen med sykdom lørdag kveld.

Djupvik sier at Northug nå regnes som frisk, men at han ikke er i godt nok slag til å konkurrere mot verdenseliten.

— Han er treningstung. Øktene fungerer ikke optimalt. Det er to årsaker til at han ikke kommer til Gällivare. For det første fordi det er veldig tidlig etter sykdommen og for det andre at det er veldig kaldt. Men hovedårsaken er at kroppen ikke er som forventet, sier landslagstreneren.

I godt humør

Han var i kontakt med Northug torsdag kveld og forteller at sammenlagtvinneren av verdenscupen forrige sesong er i godt humør. Men selvfølgelig hadde han heller ønsket å være i Gällivare enn hjemme i Trondheim.

- Kommer han til å se helgas løp på tv?

— Det tror jeg ikke. Når han gjerne skulle ha vært der, så er det ikke alltid best å følge med på tv. Men han vil nok se deler av konkurransene, sier Djupvik.

- Trolig for mye trening

Petter Northug var uggen i kroppen både søndag og mandag. Formen har bedret seg utover i uka.

— Han kommer til å trene rolig frem til kroppen fungerer. Dette er slik som skjer med løpere med jevne mellomrom. Petter har ikke hatt en eneste dårlig økt i høst, derfor er det kjedelig. Han ønsket stor treningsbelastning før konkurransene på Beitostølen, men det ble trolig litt for mye, sier landslagstreneren.

Petter Northug kommer sannsynligvis til å oppholde seg i Trondheim de neste dagene. Neste mulighet til å gå verdenscuprenn er i finske Kuusamo neste helg.