Mueller uønsket i OL

Håvard Bøkko (22) ønsker Peter Mueller (55) som personlig trener. Men den sparkede amerikaneren blir nektet adgang i skøytehallen under Vancouver-OL.

Peter Muellers siste opptreden som norsk landslagstrener var i Vikingskipet sist helg. Mandag fikk kan sparken.
  • Arild Sandven

Norges medaljehåp i skøyter er langt nede etter at det i går ble kjent at Norges Skøyteforbund sparket Mueller på grunn av seksuell trakassering.

Men Bøkko ønsker å fortsette samarbeidet med treneren – og ser nå på mulighetene for at han kan bli rådgiver eller personlig trener inn mot Vancouver-OL.

For å få adgang til skøytehallen i Richmond i Vancouver må Mueller ha akkreditering for å kunne følge Bøkko tett. Under gårsdagens pressekonferanse på Toppidrettssenteret avviste hverken skøytepresident Vibecke Sørensen eller toppidrettssjef Jarle Aambø et mulig samarbeid under mesterskapet.

Aambø lot det likevel skinne gjennom at han ikke så det som en heldig løsning.

Overfor Aftenposten i går kveld lukket han imidlertid døren for Mueller helt.

–Det er selvfølgelig helt uaktuelt at han får akkreditering. Jeg håper ikke at dette blir en problemstilling når vi har fått nye folk på plass, sa Aambø.

Troverdighet.

–Dette handler om toppidrettens troverdighet. Vi kan ikke tilpasse holdningen vår til hverdagen, har vi først tatt et standpunkt må vi stå for det, sa Aambø på pressemøtet.

Aftenposten snakket flere ganger med Peter Mueller i går. Men han vil si veldig lite før forhandlingene om sluttvederlaget er unnagjort. I går kveld valgte han å gjemme seg på det han kalte «hemmelig» sted.

–Aambø sier at du ikke får akkreditering?

–Javel, det visste jeg ikke. Men jeg har ikke lyst å si så mye nå.

–Bøkko ønsker å fortsette samarbeidet med deg?

–Det kan jeg ikke si noe om nå.

–Hvordan ser fremtiden din som trener ut?

–Jeg vet ikke. Jeg kan ikke kommentere noe nå og ber om forståelse for det. Men jeg kan snakke mer en annen dag.

Mueller var blid og høflig – men likevel preget av hardkjøret de siste dagene.

Problemer.

Tøft hadde også Bøkko det selv i går kveld.

Telefonen kimte i ett sett – men han valgte å kommunisere til omverdenen gjennom lokalavisen Hallingdølen.

Det er ingen tvil om at hans ønske er å samarbeide videre med Mueller.

–Sportslig ville det være den beste løsningen. For det finnes ingen som er i nærheten av å være en like god trener som Peter. Men det kan oppstå praktiske problemer med tanke på resten av laget og forbundet, sier Bøkko til avisen.

Norges beste skøyteløper forsvarer ikke trakasseringen av Haugli, men synes saken har fått for store konsekvenser.

–Det har vært flere småting mellom Maren og Peter enn episoden i Berlin. Dette er en sak som burde ha blitt løst internt straks og ikke dukket opp gjennom mediene flere uker etterpå, sa Bøkko til Hallingdølen.