UDI kan sende 6000 kjøkkenpakker til Hellas

Utlendingsdirektoratet (UDI) har gjort en opptelling på hvor mye beredskapsmateriell Norge kan sende til Moria-leiren ved behov.

Greske soldater setter opp telt i en provisorisk leir etter brannene i Moria-leiren den siste uka.
  • NTB

UDI har tilgjengelig ca. 950 klespakker, 6.000 kjøkkenpakker og 32.000 hygienepakker. I tillegg har UDI lagret telt og senger hos Sivilforsvaret som kan stilles til disposisjon, skriver Barne- og familiedepartementet i en uttalelse til NTB.

I tillegg kan Sivilforsvaret stille telt og senger til disposisjon. Totalt er det utstyr for å etablere en teltleir til 500 personer, dersom Hellas ber om det.

– For mennesker som allerede hadde lite og nå har mistet det lille de hadde igjen, vil det bety mye i den akutte situasjonen å motta klespakker, kjøkkenpakker og hygienepakker, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til NTB.

Tidlig neste uke sender Norge også et medisinsk team til Lesvos, den greske øya der Moria-leiren ligger. Siden natt til tirsdag har det brutt ut flere branner i den store flyktningleiren, slik at i underkant av 13.000 mennesker ble hjemløse.