Norge

Drapssaken i Eidsvåg: Siktede har forklart seg

Sivilt politi ved stedet i Åsane hvor det lørdag kveld ble funnet en død kvinne i 20-årene. En mann som var i samme leilighet, er siktet for å ha drept kvinnen. Foto Richard Halland / NTB

Den 19 år gamle mannen som er siktet for å ha drept en 20 år gammel kvinne i Åsane i Bergen, har forklart seg for politiet om hva som skjedde.

  • NTB

– Han har gitt en kort forklaring, ikke inngående, om hendelsesforløpet, sier siktedes forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, til Bergens Tidende.

Mjelde kan fremdeles ikke si noe om siktede erkjenner straffskyld eller ikke, men 19-åringen skal ha tatt stilling til spørsmålet.

Det var lørdag kveld klokken 23.30 at nødetatene rykket ut til en leilighet i Eidsvåg i Åsane etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra familien til kvinnen. Da de kom fram fant de kvinnen død og 19-åringen tilsynelatende livløs.

Siktede ble mandag varetektsfengslet i fire uker, men han blir fremdeles ivaretatt av helsevesenet.

19-åringen skal ha bodd i samme leilighet som avdøde, men de skal ikke ha vært kjærester. Begge hadde flyttet til Bergen for å studere, ifølge avisen.

Den 20 år gamle kvinnen var student ved Norges handelshøyskole, mens siktede ifølge Mjelde var tilknyttet en skole i Bergen, uten at forsvareren vil si hvilken.

19-åringen er tidligere ikke straffedømt.

Les også

  1. Drept kvinne i Bergen var student ved Norges Handelshøyskole

Les mer om

  1. Drap
  2. Åsane
  3. Bergen