Norge

- Det er viktig å vise at man elsker hverandre hele tiden

Kari Vyrmo (66) og Bjørn Vyrmo (63) giftet seg i København 12.12.12. De er romantiske hver dag, men valentinerdagen markerer de ikke.

Kari og Bjørn Vyrmo er forelsket i både København og hverandre. Marius Dalseg Sætre

 • Marius Dalseg Sætre
 • Nina Selbo Torset
  Journalist

Kari og Bjørn Vyrmo er forelsket i både København og hverandre. Marius Dalseg Sætre

Når Kari Odden Vyrmo kommer hjem fra jobb har ektemannen tent levende lys i gangen og fyrt opp i peisen. Ofte står middagen klar på bordet. Hver lørdag og søndag drikker de kaffe på senga. Romantikken blomstrer så kraftig at de nygifte ikke ser noe behov for å markere valentinerdagen 14. februar.

— Det er viktig å vise at man elsker hverandre hele tiden. Ikke bare på én spesiell dag. Skal man gå å være grinete 365 dager i året, da? Nei, det er ikke noe hyggelig, sier Bjørn Vyrmo.

Åtte år med hvetebrødsdager

Bak han titter fire fiskere mistenksomt over strandgjerdet. Maleriet er av danske Mikael Anker. Det er ekteparets måte å bringe København inn i stua. Byen hvor paret før jul i fjor ga hverandre sitt ja. 12.12.12. Bryllupet var godt planlagt. I sterk kontrast til mange andre vielser den dagen - og Kari og Bjørn sin egen forlovelse.

— Vi forstår at noen datoer kan være noe helt spesielt. Vi forlovet oss i Barcelona 06.07.07 uten å være klar over datoen. Da vi oppdaget dét, bestemte vi oss for å ha en spesiell bryllupsdato. Dessuten er det lett for meg å huske, ler Bjørn.

Som et av over 200 par ble de møtt av symfoni- og kammerorkester i København rådhus. Etter flere år som samboere reiste de hjem til Norge som ektepar.

— Det er mulig vi er gammeldagse, men jeg synes det er fint å kunne kalle han mannen min.

Det er nå to måneder siden. Hvetebrødsdagene har vært akkurat som de siste åtte årene: Levende lys i gangen og kaffe på senga.

Forelsket i København

Sammen har de reist til Nordens Venezia flere ganger i året siden den første kjærlighetsturen for åtte år siden.

— Det er en svært romantisk by. Nesten på høyde med Paris, sier ektemannen.

Kari ser bort på mannen sin og nikker bekreftende.

— Vi gjør jo stort sett det samme der som vi gjør her hjemme, men det er en atmosfære og en nærhet som tiltrekker oss, tilføyer hun.

Gjør noe hyggelig hver dag

Valentinerdagen markeres på en spesiell måte i København. Som på Kari og Bjørns bryllupsdag kan man komme inn fra gaten og bli gift med det samme. Paret tror det kan være litt av hvert som dukker opp i rådhuset på kjærlighetens dag.

 • Det er mulig vi er gammeldagse, men jeg synes det er fint å kunne kalle han mannen min. Kari Odden Vyrmo.
Les også

Her kan du bli gift i dag

— Det var jo mange ulike mennesker som ble gift på samme dag som oss. Noen kom i brudekjole, andre så ut som de tok lunsjpausen sin der. Men det var høytidelig og romantisk likevel, forteller de.Det blir en stor valentinerfeiring i København, men den amerikanske tradisjonen har ikke nådd paret i Nittedal. De prøver heller å gjøre noe hyggelig sammen hver dag, og det kan jo være at Kari får en blomsterbukett likevel.

— Jeg kan jo ikke røpe det nå, smiler Bjørn.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  30 år etter at skuespilleren adopterte bort gutten sin, fikk hun tidenes overraskelse på jobb

 2. A-MAGASINET

  Kari Slaatsveen mener byutviklingen bør fordeles litt jevnere: – Du kjemmer jo ikke håret bare på den ene siden av hodet

 3. A-MAGASINET

  De ble kjærester da Norge stengte og flyttet like godt sammen med en gang

 4. SPORT

  "Glemmer aldri at du slo meg med 16 cm"

 5. A-MAGASINET

  Rolf og Gretha (80) har vært gift i 60 år. De mener én ting er avgjørende for å bevare gnisten i forholdet.

 6. ØKONOMI

  - Det er vanskelig å ikke bli berørt av danskebåten