Vipps fjerner Resett fra svartelisten

DNBs betalingstjeneste Vipps avsluttet først tirsdag kundeforhold til det omstridte nettstedet Resett. På kvelden ble Resett tatt inn i varmen igjen.

Vipps har tirsdag gjort det umulig for Resett-leserne å gi donasjoner via betalingstjenesten.

Kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps bekrefter utkastingen til NTB tirsdag ettermiddag.

– Vi har i dag sperret Resett for brudd på våre vilkår og misbruk av vår merkevare, sier hun.

Hun sier videre at vilkårene er en del av avtalen man signerer på når man inngår en avtale med Vipps. Det var etter denne artikkelen på Resett at Vipps kastet ut Resett.

Resett, som i den siste tiden er blitt svartelistet av flere store annonsører og blokkert fra Googles annonsetjeneste AdSense, mistet dermed nok en inntektskilde.

– Villedende informasjon

Ved 19-tiden opplyser Hanne Kjærnes i en SMS til Aftenposten at Resett kan igjen bruke Vipps. I SMS skriver Kjærnes at det fremstår som om vi har gitt en uttalelse til Resett om deres virke, det har vi ikke gjort.

«I Vipps er det rutine å skru av brukersteder når de bryter med våre vilkår, og i dette tilfellet misbruker vår merkevare med villedende informasjon. Vi driver med betalingstjenester og går ikke inn i hva tjenestene brukes til, så lenge de opererer innenfor norsk lov og våre vilkår. Tjenesten er nå skrudd på etter en tilbakemelding til Resett, og vi forutsetter at det ikke gis uttalelser på vegne av vår merkevare i fremtiden», skriver Kjærnes.

Hun ønsker ikke å gå inn i detaljer rundt saken.

Resett skriver på sine nettsider tirsdag kveld at Vipps har beklaget at Resett var utestengt uten forutgående varsel.

– Våre folk så artikkelen og så dette som et mulig brudd på våre vilkår da headingen i artikkelen kan gi inntrykk av at Vipps støtter Resett. Vi har skrudd på tjenesten og ser nå ferdige med saken, har Elisabeth Barrie i Vipps sagt til Resett.

Twitter-henvendelse

Resett oppdaget utkastingen etter at flere lesere gjorde dem oppmerksom på at deres nummer i Vipps ikke fungerte. Nettstedet skriver at da de kontaktet Vipps, fikk de beskjed om at nettsiden er «så polariserende at Vipps ønsker å avslutte kundeforholdet».

Kjærnes tilbakeviser dette.

– Så vidt meg bekjent har vi ikke uttalt oss om denne saken til Resett, sier hun.

I forkant av utkastingen gjorde en person på Twitter Vipps oppmerksomme på at deres annonser var å finne på nettstedet.

Resett anmoder nå leserne til å donere på andre vis, som direkte inn på bankkonto, via SMS eller ved å tegne medlemskap.

Brudd på annonseregler

Google begrunner sin svartelisting av det omstridte nettstedet med at Resett skal ha brutt regelverket til annonsetjenesten AdSense, som sier at det ikke er lov til å oppfordre leserne til å klikke på annonser fra Google.

– Vi mener vi ikke brøt regelverket. Oppfordringen har vært at leserne skulle handle hos annonsørene, ikke bare klikke på annonser, sa Helge Lurås til Kampanje da.