Norge

Drapssiktet mann varetektsfengslet i Drammen

Den 38 år gamle mannen som er siktet for å ha knivdrept onkelen sin i en garasje i Drammen tirsdag, samtykker til fire ukers varetektsfengsling.

En mann i midten av femtiårene fra Tønsberg ble tirsdag kveld knivstukket til døde i et garasjeanlegg ved Bragernes torg i Drammen. En slektning er pågrepet og siktet i saken.
  • NTB
En mann i midten av 50-årene fra Tønsberg ble tirsdag kveld knivstukket til døde i et garasjeanlegg ved Bragernes torg i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det opplyste politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt i en pressemelding onsdag.

– Onsdagens berammede fengslingsmøte er derfor avlyst, heter det i pressemeldingen.

En mann i 50-årene fra Tønsberg ble knivdrept i et garasjeanlegg på Bragernes torg i Drammen tirsdag kveld. Politiet opplyser at siktede er avdødes nevø, skriver Dagbladet.

Ikke straffskyld

Politiet vil ikke si noe om motiv, men har dannet seg et godt bilde av bakgrunnen for drapet.

– Han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld, sier Mathiassen.

Den siktede meldte selv fra til politiet om at han hadde knivstukket mannen. Han ble pågrepet av politiet uten dramatikk.

Den avdøde mannen er obdusert, og politiet har kontroll på kniven som ble brukt.

Tidligere dømt for vold

Politiet fikk melding om hendelsen i Kinogarasjen klokken 18.32 og rykket ut med flere patruljer. På stedet fant de en alvorlig skadd mann som ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

I 2011 ble den nå 38 år gamle mannen dømt til åtte måneders fengsel for vold mot to personer i parkeringshuset på Gulskogen senter. Hendelsen ble fanget opp av et overvåkingskamera, og opptaket viser at han angrep en tilfeldig kunde, skriver Drammens Tidende.

Mannen ble den gang også dømt for oppbevaring av narkotika og tyveri. Han er flere ganger tidligere straffet for vold.

Les også

  1. Mann i 50-årene knivdrept i garasje i Drammen

Les mer om

  1. Drap
  2. Drammen