Omkomne i Drammen var 17 og 18 år gamle

Politiet bekreftet mandag at det var en 17 år gammel gutt som omkom i ulykken i Drammen søndag i tillegg til en 18 år gammel mann.

Ulykken der de to unge mennene omkom, skjedde i bakken opp mot Konnerud fra Drammen sentrum. På bildet ser man at autovernet er bøyd etter at Volvoen krasjet inn i det før sammenstøtet med den lille personbilen.
  • Hans O. Torgersen
Begge bilene ble totalvrak i den kraftige kollisjonen, og det begynte også å brenne i Volvoen.

17-åringen ble erklært død kort tid etter ulykken ved 14.40-tiden søndag. Øyenvitner og redningsmannskaper hadde da forgjeves forsøkt å redde livet hans.

Begge de to omkomne satt i samme bil, en eldre Volvo stasjonsvogn som kom kjørende i Konnerudgata i 70-sonen oppover mot Konnerud.

Med samtykke fra familien går politiet onsdag ut med navnene til de to guttene: RobinNordby-Håvet (17), bosatt i Drammen, men oppvokst i Sylling, Lier. 18-åringen er EinarHolmen, også han fra Sylling.

Mor og datter

Volvoen hadde først et mindre sammenstøt med en bil, der føreren slapp uskadet fra ulykken, før den kræsjet inn i autovernet og deretter kolliderte med en bil som kom nedover Konnerudgata. I den bilen satt en 18 år gammel kvinne og hennes 56 år gamle mor.

Begge kvinnene ble skadet, moren mest alvorlig. Hun ble fløyet til Ullevål sykehus, men skal være utenfor livsfare.

18-åringen ble kjørt til sykehuset i Drammen, der hun nå er flyttet fra intensivavdelingen og til vanlig sengepost. Sykehuset karakteriserer hennes tilstand som stabil.

Vitne: Høy fart

Ifølge et øyenvitne Aftenposten.no har snakket med, holdt Volvoen stort fart da føreren mistet kontrollen og den kom over i motgående, men politiet kan ikke bekrefte dette.

Les også

Tre døde og mange skadet i trafikken søndag

— Årsaken til ulykken ligger i kortene, at et kjøretøy er kommet over i motgående felt, og så må vi få tid på oss til å sammenholde vitneforklaringene. Jeg vil ikke spekulere verken i hastighet, teknisk tilstand eller førerfeil nå, sier politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen til Aftenposten.no.Politiet har ikke noen indikasjoner på at noen av førerne var påvirket, men alle nødvendige prøver er tatt som ren rutine.

Etterforskningen av ulykken fortsetter mandag med avhør av vitner. Samtidig har klassekamerater av 18-åringen vært på ulykkesstedet og lagt ned blomster, skriver dt.no.