De tolv dyreste hjemmene i verden

Norsk megler: - Dette er ikke boliger i vanlig forstand, de har størrelser som minner om næringseiendommer.

Verdens femte dyreste bolig er Hearst Castle i California. Boligen inneholder blant annet 29 soverom og tre badebasseng.

Hvis du var styrtrik, hvordan ville drømmehuset ditt sett ut? Celebrity Networth har laget en liste over verdens tolv dyreste boliger, som inkluderer gods, slott og skyskraper.

Til sammen er boligene verdt 3,5 milliarder dollar, eller 19,5 milliarder norske kroner. Vi teller ned:

 1. Den «billigste» boligen av verdens tolv dyreste er Updown Court i England. Updown Court har blant annet fem svømmebasseng, bowlingbane, kino og garasje med plass til åtte biler. Innkjørselen er oppvarmet og skal alene ha kostet fire millioner dollar. Eiendommen lå ute til salgs for 130 millioner dollar, men ble solgt for 55 millioner dollar.

Kjøpte palass kontant

 1. Nummer elleve på lista er det største privathjemmet i Los Angeles, The Spelling Mansion i Beverly Hills. Da tidligere eier Aaron Spelling døde, kjøpte Formula 1-arving Petra Ecclestone palasset for 85 millioner dollar i kontanter, ifølge Celebrity Networth. Huset har 123 rom.
 2. Fleur De Lys i Beverly Hills ble lagt ut for salg for 125 millioner dollar i 2007, og ligger fremdeles ute for samme pris. Utbyggerne nekter å kutte i prisen.
 3. Prins Bandar bin Sultan fra Saudi-Arabia eier Hala Ranch i Aspen, og forsøker å selge «hytta» for 135 millioner dollar. Hala Ranch har 15 soverom, 16 bad, heis, tennisbaner, stall og oppvarmet basseng.
The Spelling Mansion i Beverly Hills skal ha blitt solgt for 85 millioner dollar i kontanter.

20 bad og 15 soverom

 1. Maison de L’Amitie på Palm Beach eies av Donald Trump, og skal være verdt 150 millioner dollar. For 150 millioner dollar får man blant annet 20 bad, 15 soverom, tennisbaner, gjestehus og et 100 fot langt svømmebasseng.
 2. The Pinnacle er et skipalass verdt 155 millioner dollar som eies av Edra og Time Blixseth. Paret Blixseth eier skiklubben for de rike, The Yellowstone Club. Huset inneholder «bare» ti soverom.
 3. Ukrainske Elena Franchuks viktorianske villa i Kensington i London tar tiendeplassen med en verdi på 161 millioner dollar.
 4. Den avdøde mediemagnaten William Randolph Hearst’ Hearst Castle i California ble donert til staten California i 1957. Eiendommen som blant annet inneholder 29 soverom, tre badebasseng, kino, nattklubb og flere tennisbaner skal være verdt 190 millioner dollar.
Tradisjonelt i Norge pranger vi oss ikke så voldsomt, det er ikke kultur for å bo i slike store slott – jeg tror det føles feil
Les også

Denne byen spås å bli «det neste store»

Billion dollar for egen blokk

 1. Fairfield Pond i Hamptons er verdt 220 millioner dollar, og er hjemmet til milliardær Ira Rennert. Eiendommen som ligger langs sjøen inneholder blant annet basketballbane, squashbane, tennisbane, 29 soverom og 39 bad.
 2. Rett ved Hyde Park i London kjøpte en anonym kvinne eller mann en leilighet på to etasjer med seks soverom for 225 millioner dollar. Boligkjøpet er det mest kostbare i Englands historie.
 3. Villa Leopolda i Frankrike er et palass som kan bli ditt for 750 millioner dollar. Eiendommen skal ifølge rykter ha tilhørt Bill Gates.
 4. For en milliard dollar kan du flytte til 27-etasjer høye Antilia i Mumbai. En av de mest fantastiske bygningene noen gang, skriver Celebrity Networth. Se selv her. Bygningen inneholder blant annet garasje, ni heiser, innendørs— og utendørs barer og bassenger og krystallysekroner.

Dyreste i Norge

Advokat og megler Torbjørn Ek har solgt mange dyre boliger, og mener at beliggenhet er nøkkelen.

— Det er en kombinasjon mellom beliggenhet, konsepter rundt boligen og fasiliteter. Disse tolv boligene er ikke boliger i vanlig forstand, de har størrelser som minner om næringseiendommer, sier Ek.

— Den dyreste boligen solgt i Norge er Munkebakken for rundt 250 millioner kroner, men eiendommen ble solgt som selskap, så den finnes ikke i registere. Munkebakken ble solgt for 250 millioner på grunn av beliggenhet og at den er fantastisk bygningsmessig. Strømstangveien 9 til 130 millioner er den dyreste solgte boligen i Norge som er registrert.

For øyeblikket er Norges dyreste bolig på Finn.no priset til 110 millioner kroner. Boligen på Bygdøy er 1068 kvadratmeter stor, og rommer i dag den kanadiske ambassaden.

Les også

- Opptil en halv million kroner mer for balkong

— Ikke kultur for å bo i slott

Ek forteller at det er en tre-fire håndfuller i Norge som har råd til de dyreste boligene i Norge, men at spørsmålet er om de ønsker seg boliger i 100-millionersklassen.

— Tradisjonelt i Norge pranger vi oss ikke så voldsomt, det er ikke kultur for å bo i slike store slott – jeg tror det føles feil. Lykken er ikke høyest mulig antall kvadratmeter, sier Ek.

— Generelt er vi et av de rikeste landene i verden, men enkeltpersoner i for eksempel England sitter mye bedre i det. For eksempel er alt som selges i Norge halvparten så stort som i Stockholm og København, sier Ek.

Finn.no og Schibsted-avisene er i samme konsern