Mann i 30-årene skutt i Trondheim

En mann ble skutt flere ganger og ringte selv politiet i Ila i Trondheim.

Bevæpnet politi i Ila etter skytehendelsen.

(Adresseavisen:) Mannen i 30-årene som er skutt, er meget alvorlig skadet, opplyser innsatsleder Tor Erik Børstad like før klokka 22 til Adresseavisens reporter på stedet.

- Mannen er fraktet til St. Olavs hospital, og han er skutt flere ganger, opplyser Børstad.

Politiet skal ha fått melding om hendelsen i Ila i Trondheim klokken 20.16 torsdag kveld. Det var den skadede mannen som varslet politiet selv om at han var skutt, opplyser operasjonsleder Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt.

– Gjerningsmannen har forlatt stedet, og vi forsøker å spore opp vedkommende, fortsetter Bernt Tiller.

Han sier at en liten bil forsvant fra stedet rett etter hendelsen. Det var VG som først meldte om hendelsen. Politiet vet ennå ikke hvor mange personer som er involvert.

Tror to skudd er avfyrt

– Den skadede er bevisst og ringte inn til politiet selv. Han blir tatt hånd om av helse på stedet, fortsetter operasjonslederen.

Mannen skal være fraktet til St. Olavs hospital.

Et stort område er sperret av. 

Han forteller at det er flere vitner til hendelsen. Det var mange som ringte inn om hendelsen til operasjonssentralen, men om de har sett hendelsen eller kun hørt skuddet har ikke politiet kartlagt, påpeker Tiller. Han sier at hendelsen har skjedd enten inne på Bunnpris eller rett utenfor.

Vet du hvor mange skudd som ble avfyrt?

– Det er sagt i hvert fall to skudd, svarer Tiller.

Hvor ble mannen truffet?

– Det vil jeg ikke fortelle ennå, sier Tiller.

Stanser kjøretøyer

Adresseavisens reportere på stedet opplyser at et større område i Ila er sperret av. Bevæpnet politi er på stedet.

Politiet stanser også kjøretøyer som kjører bort fra området. I tillegg søkes det med hund.

Politifaglig etterforskningsleder Sigmund Stenhaug ved Felles straffesaksinntak (FSI) i Trøndelag politidistrikt opplyser at det jobbes med både taktisk og teknisk etterforskning.

- Vi jobber med avhør av personer på stedet. Krimteknikerne er varslet og vil ankomme gjøre en åstedsundersøkelse, sier han.

Kniv på fortauet

Adresseavisen har snakket med en nabo som hørte smell og trodde det var fyrverkeri. Da vedkommende skulle ned for å hente en pizza på hjørnet, oppdaget han at et stort område var sperret av.

Det lå en kniv på fortauet da Adresseavisen ankom ulykkesstedet. Er den knyttet til hendelsen?

– Det er helt naturlig å se i sammenheng med saken, men det er vanskelig å si om den er brukt eller ikke, sier innsatsleder Tor Erik Børstad.