Norge

Abiy: – Fredsarbeidet er min største oppgave

– Å skape fred krever alltid stor innsats, sa fredsprisvinner Abiy Ahmed på en pressekonferanse etter et møte med statsminister Erna Solberg onsdag morgen.

Fredsprisvinner Abiy Ahmed kom med en invitasjon til den private sektoren i Norge under en pressekonferanse i statsministerboligen onsdag morgen.
  • NTB

– Fredsprisen er en oppmuntring til å gjøre enda mer i arbeidet for fred. Det er fint å få anerkjennelse, men det er også vanskelig å ta på seg ansvaret som følger med, i og med at fredsarbeidet er den største oppgaven som står foran meg etter at jeg tok over som statsminister, sa Abiy Ahmed på en pressekonferanse onsdag morgen.

Pressekonferansen ble holdt i statsministerboligen etter et kort møte mellom Abiy og statsminister Erna Solberg.

Abiy er tildelt årets fredspris fordi han greide å slutte fred med nabolandet Eritrea i løpet av sitt første halvår som statsminister, etter flere tiår med konflikt, og fordi han satte i gang demokratiseringen i Etiopia.

– Å skape fred krever alltid stor innsats. Mitt mål er at arbeidet for fred vil fortsette på begge sider, og jeg vil fortsette å jobbe for fred både i vårt land og i vår region, sa Abiy.

Under pressekonferansen fremhevet både Solberg og Abiy samarbeidet mellom Norge og Etiopia. Den etiopiske statsministeren kom også med en invitasjon til den private sektoren i Norge til å investere i Etiopia

– Med en ung og dynamisk befolkning er Etiopia klar til å få ut potensialet vårt i nøkkelområder som industri, gruvedrift, landbruk og turisme, sa Abiy.

Under pressekonferansen takket også fredsprisvinneren statsminister Solberg, kongefamilien og Nobelkomiteen for deres gjestfrihet.

– Vi har hatt tidenes beste program i Oslo, sa han.

Les også

  1. «Krig er selve innbegrepet av helvete på jord. Jeg vet det, for jeg har vært der.»

  2. Mediemogulen hjalp fredsprisvinneren til makten. Nå vil han ta den fra ham igjen.

Les mer om

  1. Etiopia
  2. Erna Solberg
  3. Eritrea