Bil kjørte ut i elv utenfor Sandefjord

En personbil havnet mandag i en elv ved Fossnes i Sandefjord. En person satt i bilen da den havnet i vannet, og er fløyet til sykehus med luftambulansen.

Ambulansehelikopter og biler fra nødetatene ved stedet der en personbil kjørte av veien og havnet i en elv ved Fossnes i Sandefjord mandag. Foto: Vestfold Interkommunale Brannsvesen / NTB scanpix

Kl. 12.23 rykker mannskapene ved stasjon Tønsberg ut etter melding om at en bil hadde kjørt ut av Andebuveien og kjørt ut i elven, som går parallelt med veien, 200 m sør for avkjøringen til Arnadal kirke.

– Vi var første brannenhet på plassen, da hadde allerede en forbipasserende hoppet ut i elven og fått føreren ut av bilen og opp på land. Politiet var også på stedet før oss og det pågikk livreddende førstehjelp da vi kom, sier brannmester Rune Loraas.

Overflatereddere sjekket bilen og området rundt uten funn av andre personer.

En person satt i bilen da den havnet i vannet og vedkommende er tatt ut av bilen og får behandling. Vedkommende skal ha vært under vann i flere minutter, opplyser politiet til VG. Tilstanden til personen er ikke avklart.

Brannvesenet har i tillegg hatt dykkere i vannet for å undersøke om det fantes andre personer i bilen, noe som ikke var tilfelle.

Ifølge et vitne skal bilen ha trillet ut av veien, ned en skråning og ut i elven. Et vitne og en politimann fra den første patruljen som ankom stedet, tok seg ut i elven, fikk føreren ut av bilen og hentet vedkommende opp av vannet.

Bilføreren var bevisstløs da vedkommende ble hentet opp, og er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo.