Avhør av drapssiktet mann i Sandefjord avbrutt

Et avhør av mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept kjæresten sin i Sandefjord, ble avbrutt mandag kveld.

En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene. Kvinnen ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum.

– Det vil bli gjort et nytt forsøk tirsdag kveld, sier mannens forsvarer, advokat Jonny Sveen, til VG.

Sveen opplyser at mannens helsetilstand er årsaken til at politiets avhør ble avbrutt.

Mannen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Han har heller ikke forklart seg om hva som skjedde, ifølge forsvareren.

Det var søndag mannen ble pågrepet og siktet for drapet på sin egen kjæreste, en kvinne i 30-årene.

Ber om tips

– Vi har dannet oss et bilde av hva som har skjedd, men det er for tidlig å konkludere. Derfor ber vi publikum om tips i saken. Vi ønsker et så fullstendig bilde som mulig, og derfor er vi avhengig av at siktede forklarer seg, sa politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Sørøst politidistrikt til NTB mandag kveld.

Mannen blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag klokken 11 i Vestfold tingrett.

Kvinnen i 30-årene ble funnet drept i en leilighet utenfor bysentrum i Sandefjord søndag ettermiddag.

Tidligere drapsdømt

I 2018 slapp mannen ut av fengsel etter å ha sonet for et drap han ble dømt for på 2000-tallet.

Mannen ble i oktober 2018, bare tre uker etter løslatelsen fra drapsdommen, forsøkt stanset av politiet i Larvik da han satt bak rattet i en bil. Det ble en biljakt i stor fart, før mannen endte ferden i et autovern i Frankendalsveien i Larvik, skriver Sandefjords Blad. I bilen fant politiet tusenvis av narkotiske tabletter.

Politiinspektøren vil ikke bekrefte at mannen tidligere er drapsdømt, men bekrefter at mannen er en kjenning av politiet og at han tidligere er domfelt.

Var kjærester

Politiinspektøren sier at den drapssiktede mannen var kjæreste med den drepte kvinnen. Begge er fra Vestfold og er norske borgere.

Politiet ble varslet om saken i 15.20-tiden søndag. Kvinnen ble funnet i en leilighet i et boligområde litt utenfor bysentrum. Den siktede var ikke på åstedet da politiet kom fram, men ble pågrepet et annet sted i Sandefjord noen timer senere uten dramatikk.

Vil ikke kommentere dødsårsak

Det var flere vitner som varslet politiet om den døde kvinnen.

– De ble avhørt i går og vil bli avhørt ytterligere, opplyser Sakrisvold.

Sakrisvold sier at avdøde er sendt til obduksjon, og at obduksjonen blir gjennomført mandag. Politiinspektøren vil ikke si noe om hvordan kvinnen ble drept.