Norge

– Jeg stripset 70–80 elsparkesykler. Det gjorde meg godt.

  • Marte Christensen (videojournalist)
    Marte Christensen (videojournalist)

Reiner Schaufler var så fortvilet over kaoset elsparkesyklene skaper i bybildet, at han i protest stripset fast bremsen til håndtaket. Samtidig ryddet han elsparkesyklene han fant slengt, og parkerte dem slik at de ikke sto i veien for fotgjengere, syklister og biler.

Andre går mer drastisk til verks for å uttrykke sin frustrasjon over elsparkesyklene, som vi på halvannet år har fått godt over 10.000 av i Oslo.

Nå er Voi på sjarmoffensiven for elsparkesyklenes fremtid. En egen gatepatrulje voier rundt og rydder opp i brukernes rotete parkering.

– Vi har eksempler der en utsendt gatepatrulje må bruke tid på å forhindre hærverk i stedet for å rydde på plass elsparkesyklene, sier Voi-sjef Christina Moe Gjerde.

– Vi opplever at de aller fleste forstår at hærverk ikke er veien å gå. Vi er også glade for at aksjonsgruppen heller ikke oppfordrer til dette, fortsetter hun.

Ifølge Voi-sjefen opplevde de en økning i denne typen hendelser i sommer, men mener at tiltak som gatepatruljer har redusert omfanget. Voi-sjefen sier at patruljen prøver å rydde i alle sparkesykler som ligger slengt, ikke bare deres egne.

Selv er de klare på hva som må til. Se video øverst i saken.

Les mer om

  1. Elsparkesykler
  2. Elsparkesykkel
  3. Oslo
  4. Voi