Norge

Nasjonal Front kaster ut Breivik-tilhenger

Et medlem av det høyreradikale franske partiet Front National (FN) er suspendert etter at han støttet terrortiltalte Anders Behring Breivik på bloggen sin.

Coutela skulle stå på listen til det kontroversielle høyrepartiet som er ledet av Marine Le Pen ved lokalvalget i mars neste år. Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP

Les også

Alt om tragedien

Les også:

Jacques Coutela, som var kandidat for FN ved lokalvalget i mars og som raser mot islam på bloggen sin, kaller Breivik et ikon og den viktigste forsvareren av Europa.

Han sammenligner også Breivik med Karl Martell, den militære føreren som stanset islams frammarsj i Vest-Europa i det sjuende århundre.

Generalsekretæren i Front National, Steeve Briois, sier at Coutela blir suspendert og må svare for seg i en disiplinærkomité i partiet.

Coutela fjernet raskt innlegget på bloggen sin og sa at han ikke støtter terrorisme selv når terroren har sitt utspring i ideer han deler.

Et annet FN-medlem, Laurent Ozon, som sendte flere Twitter-meldinger der han knyttet terrorangrepet til økende innvandring i Norge, er ikke suspendert. Han sier han bare har fått en påminnelse fra partiledelsen om partilinjen.

Selv om Front National er imot innvandring slik som Breivik, har partiet i likhet med andre ytterliggående partier i Europa tatt avstand fra Breiviks handlinger.

 1. Les også

  - Breivik var i kontakt med EDL

 2. Les også

  - Breivik tror han er i krig

 3. Les også

  Var aktiv i norsk antiislamsk organisasjon

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Dansk Folkeparti og Front National tatt for rot med EU-penger

 2. A-MAGASINET

  På fornavn med Frankrike

 3. VERDEN

  De er blitt tiet ihjel, angrepet og svartmalt. Men tyveri kan fungere best mot populistene.

 4. VERDEN

  Marine Le Pen mangler millioner i valgkampkassen

 5. VERDEN

  Europas høyrepopulister samler kreftene for å vinne valg

 6. KRONIKK

  Sylo Taraku: Innvandring splitter mediene