Politiet har fått flere tips i etterforskningen av Hokksund-drapet

Politiet har mottatt flere tips i etterforskningen av drapet på en mann i 70-årene i Hokksund lille julaften etter at de etterlyste en brun Toyota i saken.

Politiets teknikere på stedet der den døde mannen ble funnet mandag.

Politiet opplyste onsdag at en mann som ikke var pågrepet, er siktet for drapet. Politiet etterlyste samtidig en brun Toyota RAV4 2014-modell som de tror siktede disponerer.

– Vi har ikke pågrepet siktede og etterforsker bredt med de metoder vi har tilgjengelig for å lokalisere ham. Vi har fått inn mye relevant informasjon, men kan ikke kommenterer konkret hva slags informasjon vi har spesiell oppmerksomhet på nå, opplyser politiinspektør Per Morten Sending i Sørøst politidistrikt i en uttalelse torsdag formiddag.

Les også

Mann siktet for drap i Hokksund, men er ikke pågrepet

Mange vitneavhør

Den foreløpige obduksjonsrapporten har bekreftet at mannen i 70-årene var blitt utsatt for en kriminell handling. Mannen ble funnet med skader som han senere døde av.

Det er ikke kjent om siktede og avdøde er i familie, men politiet har bekreftet at de har en relasjon til hverandre.

– Vår første prioritet er selvsagt å få kontakt med siktede. Vi har bistand fra Kripos og jobber blant annet med å lokalisere mannen og bilen vi etterlyste. Det er gjennomført mange vitneavhør, og vi vil fortsette avhør av vitner som kan sitte med informasjon som kan være relevant for den videre etterforskningen, sier Sending.

Politiet ber folk som har observert bilen, om å ringe politiets tipstelefon eller bruke tipsløsningen på internett.

Etterlyst

Den siktede mannen er ikke bosatt i Hokksund-området, men har tilknytning til Buskerud.

Mannen er etterlyst i hele Schengen-området.

Mannen dukket opp tidlig i etterforskningen som ett av flere navn som ble nevnt, fortalte politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt til NRK onsdag kveld.

Det var klokken 19.37 mandag kveld at politiet mottok en melding fra AMK om at de hadde rykket ut etter en melding om en eldre mann som var funnet hardt skadet.

Mannen ble erklært død på stedet klokken 20.24.