Norge

90 prosent færre nordmenn ferierer i Tyrkia

På kun fire år har antallet nordmenn som reiser på sydenferie til Tyrkia falt med 90 prosent. Samtidig stiger antallet reisende til Hellas, Kroatia og Spania. 

Kemer i Tyrkia. I løpet av de siste fire årene reiser 90 prosent færre nordmenn til Tyrkia på ferie. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • NTB

– I rekordåret 2013 dro nærmere 400.000 nordmenn på pakketur til Tyrkia. I år var antallet rundt 40.000, sier administrerende direktør Erik Haug i Apollo Reiser. På grunn av manglende etterspørsel, ble 2017 det første året hvor Apollo reiser ikke hadde charterfly dit.

Men Haug sier den tradisjonelle pakkereisen med direktefly til sol og varme har holdt seg stabil de siste tre årene med omtrent en million reisende.

– For ti år siden hadde Apollo kun ett direktefly til Kroatia fra Oslo. Denne sommeren hadde vi 11 direkteflyginger fra ti ulike byer i Norge, sier han.

Hvorfor turismen svikter i Tyrkia samtidig som den holder seg stabil i London, Frankrike og Spania, som har vært offer for flere terrorangrep, har ikke Haug et konkret svar på.

– Det vi ser ut ifra våre tall er at populære reisemål og typiske «gjengangere» blant nordmenn som eksempelvis London «tåler mer» enn andre, fortsetter han.

Generelt melder Haug om en historisk høy aktivitet med en oppgang på 20 prosent i antall solgte reiser sammenlignet med fjoråret.

Les mer om

 1. Reise

Relevante artikler

 1. REISE

  Dette er årets chartervinner - over 330.000 nordmenn skal hit til sommeren

 2. REISE

  Dette satser fly- og charterselskapene på til neste år

 3. REISE

  Opplever spansk charternedgang - høye priser og masseturisme får skylden

 4. NORGE

  Nå koster en reise til Syden litt mer enn en tur med flytoget

 5. NORGE

  Sommervarmen lar vente på seg. Nå rømmer nordmenn til Syden.

 6. REISE

  Hvor vil reiseselskapene sende deg i vinter?