Flomskader for over en halv milliard på Sørlandet – mer nedbør på vei

Flommen på Sørlandet er en av de verste i nyere tid i Norge, målt i skadeomfang, sier Finans Norge. Skadene har passert over en halv milliard kroner.

Regn og uvær på Sørlandet. Topdalselva var over sine bredder og vannet sto høyt ved Drangsholt mellom Kristiansand og Birkeland tidligere denne måneden.

Det er registrert 3300 skader etter storflommen på Sørlandet i starten av oktober. Nye tall fra Finans Norge viser at erstatningen foreløpig er over 500 millioner kroner, melder NRK.

– Dette er en av de verste flommene i nyere tid målt i skadeomfang, sier Finans Norges kommunikasjonssjef Stine Neverdal, som legger til at skader etter flom ofte er verre enn etter en storm.

– Det tar ofte lang tid å utbedre, fordi man må tørke opp skadene etter alt flomvannet.

Og nå kommer det mer ...

Til helgen er det igjen ventet store nedbørsmengder. Regnfallet blir så kraftig at det onsdag ettermiddag ble sendt ut et nytt OBS-varsel.

– Varselet gjelder for akkumulert nedbør gjennom helgen i Agder-fylkene, Telemark og Vestfold. Det vil komme mellom 70 og 150 millimeter nedbør i løpet av de tre dagene. Mest regn kommer fredag kveld og lørdag, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt til NTB.

Mesteparten av nedbøren vil komme i de kystnære områdene.