Norge

Vådeskudd på våpenrommet hos Tønsberg-politiet

Ingen ble skadd da det gikk av et vådeskudd inne på våpenrommet på Tønsberg politistasjon lørdag. Dette er årets 20. tilfelle av vådeskudd med politivåpen.

  • Ntb

I 2011 ble det til sammenligning rapportert inn fire vådeskudd med politivåpen, mens tallet i 2014 var ni.

Politidirektoratet og Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen i Tønsberg, opplyser Vestfold politidistrikt mandag.

— I og med at Spesialenheten er varslet, kan vi ikke utdype episoden noe nærmere. Vi vil naturlig nok i etterkant gjennomgå våre rutiner og forebygge at noe slikt kan skje igjen, sier politimester Christine Fossen.

Første i Vestfold

— Dette er første gang jeg har fått melding om at det har blitt avfyrt skudd i vårt distrikt etter at midlertidig bevæpning ble innført i november 2014, sier Fossen.

Så langt i år er det registrert 20 vådeskudd med politivåpen i ulike politidistrikter, alle uten personskade.

Rapporteringsplikt

Fra 18. august har politimesterne vært pålagt å rapportere avfyrte vådeskudd. Så seint som i forrige uke rapporterte Østfold-politiet om to tilfeller - det ene i våpenrommet på politistasjonen i Halden i februar, det andre i garasjen på politihuset i Sarpsborg i juli.

En politimann er ilagt et forelegg på 10.000 kroner fyrte av et skudd på politistasjonen i Kristiansund. Ifølge VG skjedde det da han pekte politivåpenet mot et speil og trakk av uten å forsikre seg om at det ikke var ladd.

  1. juli hoppet en 24-åring over skranken på Stavanger politistasjon, angrep en politimann og stakk fingrene ned i hylsteret slik at et skudd ble avfyrt. Politidirektoratet anser ikke denne hendelsen som et vådeskudd.

Les også

  1. Ikke skyt budbringeren!

  2. Vådeskudd på Gjøvik

  3. Vådeskudd gikk av i politigarderobe i Orkdal

  4. Foreslår mellomløsning for politibevæpning