Norge

Vådeskudd på våpenrommet hos Tønsberg-politiet

Ingen ble skadd da det gikk av et vådeskudd inne på våpenrommet på Tønsberg politistasjon lørdag. Dette er årets 20. tilfelle av vådeskudd med politivåpen.

 • Ntb

I 2011 ble det til sammenligning rapportert inn fire vådeskudd med politivåpen, mens tallet i 2014 var ni.

Politidirektoratet og Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen i Tønsberg, opplyser Vestfold politidistrikt mandag.

— I og med at Spesialenheten er varslet, kan vi ikke utdype episoden noe nærmere. Vi vil naturlig nok i etterkant gjennomgå våre rutiner og forebygge at noe slikt kan skje igjen, sier politimester Christine Fossen.

Første i Vestfold

— Dette er første gang jeg har fått melding om at det har blitt avfyrt skudd i vårt distrikt etter at midlertidig bevæpning ble innført i november 2014, sier Fossen.

Så langt i år er det registrert 20 vådeskudd med politivåpen i ulike politidistrikter, alle uten personskade.

Rapporteringsplikt

Fra 18. august har politimesterne vært pålagt å rapportere avfyrte vådeskudd. Så seint som i forrige uke rapporterte Østfold-politiet om to tilfeller - det ene i våpenrommet på politistasjonen i Halden i februar, det andre i garasjen på politihuset i Sarpsborg i juli.

En politimann er ilagt et forelegg på 10.000 kroner fyrte av et skudd på politistasjonen i Kristiansund. Ifølge VG skjedde det da han pekte politivåpenet mot et speil og trakk av uten å forsikre seg om at det ikke var ladd.

 1. juli hoppet en 24-åring over skranken på Stavanger politistasjon, angrep en politimann og stakk fingrene ned i hylsteret slik at et skudd ble avfyrt. Politidirektoratet anser ikke denne hendelsen som et vådeskudd.
 1. Les også

  Ikke skyt budbringeren!

 2. Les også

  Vådeskudd på Gjøvik

 3. Les også

  Vådeskudd gikk av i politigarderobe i Orkdal

 4. Les også

  Foreslår mellomløsning for politibevæpning