Norge

Klatreulykke på Stetind - basehopper skadet i Lysebotn

En kvinnelig klatrer falt og ble liggende på en fjellhylle. Ved 22.40-tiden tirsdag var hun reddet ut og bragt til sykehus.

  • Per Annar Holm
    Per Annar Holm

Hovedredningssentralen (HRS) for Nord-Norge melder at klatreren var på vei opp til Stetind da hun skal ha falt ned fem meter og ble liggende på en fjellhylle. Det er uvisst hvor alvorlig skadet hun er.

Et Sea King redningshelikopter ble sendt fra Bodø med en alpin redningsgruppe om bord.

Redningsgruppen ble satt av sammen med redningsmannen fra helikopteret på toppen av fjellet. De tok seg deretter ned til klatreren og heiste henne ut ved 22-tiden.

HRS fikk melding om ulykken fra ambulansesentralen klokken 19. Det var en gruppe klatrere lenger opp i fjellet ble oppmerksom på at det hadde vært en ulykke i gruppen bak dem, skriver HRS i en pressemelding.

Klokken 22.45 meldte HRS at helikopteret med den skadede kvinnen har landet på flyplassen i Narvik og at hun er fraktet videre til sykehus i ambulanse.

Kvinnen er i 20-årene og utenlandsk statsborger.

Stetind ligger i Tysfjord kommune i Nordland og er 1392 meter høyt.

Basehopper skadet i Lysebotn

Hovedredningssentralen (HRS) har sendt ut et redningshelikopter for å hente en basehopper i Lysebotn innerst i Lysefjorden i Rogaland.

Basehopperen lå på en fjellhylle 300 meter over havet.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.45 tirsdag.

Mannskapet på redningshelikopteret klarte å få opp den skadede klatreren, som viste seg å være en 49 år gammel mann fra Canada.

Han er fløyet til sykehus i Stavanger og tilstanden hans er uavklart, melder operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt på Twitter klokken 23.50.