Norge

Lysbakken: – Vi har ikke konkludert med mistillit

SV kan komme til å fremme mistillitsforslag mot regjeringen, men partileder Audun Lysbakken understreker at partiet ikke har konkludert.

Audun Lysbakken sier det er en mulighet for at partiet vil fremme mistillitsforslag mot regjeringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB

Lysbakken er ikke fornøyd med hvordan regjeringen har håndtert den kraftige kritikken som Riksrevisjonen kom med i sin rapport om objektsikring.

– Hvis ikke vi møter en regjering som er i stand til å ta dette på alvor, som møter det med nødvendig ydmykhet og som kommer med gode forklaringer, så kommer dette til å ende med at vi fremmer mistillit, sa Lysbakken under partilederdebatten i Arendal tirsdag kveld.

 • Audun Lysbakken om Sandbergs Iran-tur: – Denne saken er ikke over

I Politisk kvarter på NRK onsdag morgen sa Lysbakken at partiet foreløpig ikke har bestemt seg for om de vil fremme mistillitsforslag mot regjeringen.

Audun Lysbakken (til høyre) møtte til debatt under Arendalsuka tirsdag. Fra venstre Bjørnar Moxnes (Rødt), Une Aina Bastholm (MDG) Foto: MORTEN UGLUM / Aftenposten

– Vi har ikke konkludert med mistillit. Vi vil gi regjeringen en mulighet til å komme til Stortinget for å forklare seg først, sa Lysbakken, med henvisning til høringen som skal holdes i Stortinget om rapporten 27. august.

Han oppfordret også regjeringens støtteparti KrF til å være «frisinnet» i behandlingen av saken:

– Jeg håper KrF vil gå til dette med et åpent sinn og ikke frede regjeringen på forhånd.

KrF-leder Knut Arild Hareide sier til NRK at de vil vente til etter høringen med å konkludere, men understreker at statsministerens svar om rapporten som hun ga mandag, ikke var gode nok.

– Hun skal få mulighet til å gi alle sine svar til Stortinget, sier Hareide.

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  14 dager som kan avgjøre statsrådens skjebne

 2. POLITIKK

  Tre partier vil fjerne Anniken Hauglie. To til kan komme til å følge etter.

 3. NORGE

  Senterpartiet vurderer mistillit om terrorsikring – krever kraftig styrking av politi og forsvar

 4. POLITIKK

  KrF freder Regjeringen, men kommer med sterk kritikk

 5. NORGE

  Støre er ikke fornøyd med statsministerens selvkritikk

 6. POLITIKK

  SV-lederen om Nav-skandalen: - En katastrofe