Olsø går av som Entra-direktør

Rune Olsø går av som administrerende direktør i Entra Eiendom med umiddelbar virkning.

Rune Olsø går av som direktør, skriver selskapet i en pressemelding onsdag kveld.

Olsø begrunner sin fratreden med ønske om å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder.

Ifølge en pressemelding fra Entra valgte Olsø å gå av i samråd med styrets leder, Siri Hatlen.

— Rune Olsø gjorde det mandag klart at han ville gå i dialog med det nye styret for å avklare styrets syn på den daglige ledelse av Entra. Vi har hatt en konstruktiv og god dialog, og det nye styret har vært involvert underveis, sier styreleder Siri Hatlen i pressemeldingen.

- Var det du som ba Olsø om å gå?

— Nei, han har selv valgt å gå, i samråd med meg. Jeg har ikke noe å si utover det, sier Hatlen til Aftenposten onsdag kveld.

Hun har hatt det hun kaller fortrolige samtaler med Olsø.

— Jeg føler det var klokt at Olsø kom til at vi burde diskutere dette. Det er viktig å få frem at jeg anerkjenner den vurderingen han har gjort og måten han har gjort det på, sier Hatlen.

Styret vil møtes igjen fredag og begynne prosessen med å finne ny administrerende direktør.

Tre måneder etterlønn

Olsø vil få lønn i oppsigelstiden som er seks måneder. Han vil også få etterlønn i ytterligere tre måneder. Ifølge Adresseavisen skal beløpet være på 2,4 millioner kroner.

— Avtalens vilkår ligger klart innenfor statens retningslinjer for lederlønn, skriver Entra i pressemeldingen.

— Entra har vært et hovedfokus i livet mitt i syv år, og det er vemodig å forlate selskapet. Samtidig mener jeg dette er riktig nå, for å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder. Jeg ønsker alle mine gode kolleger lykke til i det videre arbeidet, sier Olsø i pressemeldingen.

Han vil ikke få noen bonusutbetaling i 2012.

Anne Harris, tidligere finansdirektør, vil fungere som administrerende direktør.

Kuppet styremøte

Adresseavisen avslørte 4. oktober at Rune Olsø ble kuppet inn som toppsjef i selskapet. Ansettelse av ny administrerende direktør sto ikke på dagsorden da styret møttes 26. september.

Et flertall på styremøtet ba om det skulle bestemmes hvem som skulle bli ansatt som ny sjef. Olsø ble valgt etter det en kilde tett på prosessen kaller særdeles uvanlig saksbehandling, overfor Adresseavisen.

Næringsminister Trond Giske (Ap) er en venn av Olsø, og erklærte seg inhabil. Bård Vegar Solhjell (SV) ble settestatsråd for Giske i saken.

Han kastet ut de i styret som hadde stemt for ansettelsen av Olsø.