Norge

Imam tiltalt for vold mot kone og barn

I januar 2017 kom mannen til Norge for å være imam i en moské på Østlandet. Mandag møter han i retten, tiltalt for vold og trusler mot sin kone og tre barn.

  • Wenche Fuglehaug Fallsen
    Journalist
  • Olga Stokke
    Journalist

Imamen ble i april i år pågrepet, fengslet og siktet for familievold. Nå har politiet etterforsket saken ferdig, og tiltalt 46-åringen for vold og trusler mot sine kone og deres tre felles barn i skolealder.

Mannen, opprinnelig fra Pakistan, ble hentet fra København fordi moskeen trengte en religiøs leder.

  • Les hva islamkjenner Kari Vogt sier om Koranen og familievold.

Ifølge tiltalen, tatt ut av statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud, skal imamen i en periode fra våren 2017 til 18. april året etter «mishandlet konen ved å ha slått henne og /eller jevnlig ha truet med å slå henne og sende henne til Pakistan.»

I tiltalen står det videre at mannen i samme episode har mishandlet sine tre barn «ved jevnlig å ha slått dem med hånden og/ eller en tøffel og/eller en pinne eller lignende mot hode og/eller kropp»

Han skal dessuten brukt skjellsord, ristet og truet dem alle med å sende dem til Pakistan.

Seks års strafferamme

Lovbruddene mannen er tiltalt for, har en strafferamme på seks år.

Aktor i saken er politiadvokat Hildegunn Teigen. Aftenposten har ikke lykkes å komme i kontakt med henne, men tiltalen mot imamen inneholder ikke anklager om vold mot barn og ungdom han har undervist i menigheten.

Aftenposten har snakket med lederen i den aktuelle moskeen.

– Dette handler om private forhold, vi kjenner imamen som en bra mann som har gjort en god jobb for oss, sier vedkommende.

Imamens forsvarer, advokat Øivind Sterri, vil ikke kommentere tiltalen.

Det ønsker heller ikke barnas bistandsadvokat Elise Wedel Jarlsberg.

Rettssaken starter mandag, og avsluttes med prosedyrer fredag.