Båt med to om bord har kjørt på land – kvinne (41) kritisk skadet

En båt kjørte lørdag morgen på land på øya Selje i Sogn og Fjordane. En kvinne er hentet opp av sjøen og er kritisk skadet.

En båt kjørte lørdag morgen på land på øya Selje i Sogn og Fjordane. En kvinne er hentet opp av sjøen og fløyet til Haukeland universitetssjukehus med redningshelikopter mens en mann kom seg opp på egen hånd.

En 41 år gammel kvinne ble hentet opp av vannet og fløyet til Haukeland universitetssjukehus med redningshelikopter, etter at en båt kjørte på land på øya Selja i Selje kommune i Sogn og Fjordane lørdag morgen.

Haukeland universitetssjukehus opplyser lørdag ettermiddag at kvinnen er kritisk skadd.

En mann som også var i båten kom seg ut av båten på egen hånd.

– Mannen tok seg fram til en hytte og fikk varslet. Omstendighetene rundt hva som ellers har hendt er uklare, sier redningsleder Eric Willasen ved Hovedredningssentralen på Sola til Bergens Tidende.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 06.40 lørdag morgen.

Det var dykkere fra det lokale brannvesenet og redningsskøyta Halfdan Grieg som fant kvinnen inne i båten og fikk reddet henne ut.

– Det er en dramatisk melding å få når noen er savnet, sier Øystein Sandberg, skipsfører på redningsskøyta Halfdan Grieg.

Ifølge skipsføreren har båten, som er en daycruiser på mellom 26 og 30 fot, truffet land, før den har sklidd av og sunket slik at den la seg med akterenden mot sjøbunnen, mens baugen ble holdt oppe av en luftlomme.

Sandberg sier at hurtigbåten som går mellom Bergen og Selje og en lastebåt var på stedet før redningsmannskapene.

– Båtene som var der før oss satte i gang søk, og gjorde en god jobb.