Norge

Haugesund: Drapssiktet ble anbefalt tvunget psykisk helsevern i 2017

Krimteknikere jobber på gravlunden i Haugesund der 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid ble angrepet tirsdag. På åstedet fant politiet en øks. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix

Mannen som er siktet for drapet på Bjørg Marie Skeisvoll Hereid, ble anbefalt tvunget psykisk helsevern i 2017 etter at han ble siktet for voldtekt og trusler.

  • NTB

Den 48 år gamle mannen ble undersøkt av sakkyndige, etter at han ble siktet for trusler og voldtekt av en kvinne i 2017, ifølge Dagbladet.

En fengslingskjennelse beskriver at mannens hemninger mot å utøve vold ble opphevet når han ruset seg og at han ikke hadde innsikt i sitt rusproblem.

Den gangen kunne ikke de sakkyndige utelukke at mannen hadde utviklet en «kronisk psykotisk tilstand uavhengig av rusmidler». Det ble konkludert med at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Saken ble henlagt og mannen ble sluppet fri.

67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid døde natt til onsdag etter å ha blitt angrepet av en mann på en gravlund i Haugesund tirsdag ettermiddag. Foto: Privat/politiet / NTB scanpix

48-åringen har et langt kriminelt rulleblad og har slitt med omfattende rusproblemer i årevis. Han knytter seg ikke til hendelsen i avhør.

– Han forklarer seg svært usammenhengende og virker psykisk syk, sa hans forsvarer, advokat Erik Lea, til TV 2 etter et politiavhør onsdag.

Tirsdag ettermiddag denne uken ble 67 år gamle Hereid funnet kritisk såret på en gravlund i Haugesund, etter å ha blitt angrepet med øks. Dagen etter opplyste politiet at hun var død som følge av skadene, og at en 48 år gammel mann var pågrepet og siktet for drap.

Les mer om

  1. Drap
  2. Haugesund
  3. Psykisk helsevern
  4. Dagbladet